Ρωσία: Με μεθόδους KGB ο Πούτιν σόκαρε τον Ερντογάν



To βίντεο που σόκαρε την Τουρκία δείχνει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση Πούτιν - Ερντογάν σήμερα.

Ρωσία: Με μεθόδους KGB ο Πούτιν σόκαρε τον Ερντογάν που πήρε το μήνυμα από το Κρεμλίνο.

Σοκ και δέος στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από ρωσικό βίντεο, για την παρουσίαση του νέου ρωσικού μαχητικού νέας γενιάς.

Οι Ρώσοι παρουσίασαν το νέο μαχητικό τους Su-75 με ένα βίντεο γεμάτο… μηνύμα προς την Τουρκία.

Το μήνυμα μάλιστα θα έλεγε κανείς ότι βγήκε από… σενάριο της KGB με στόχο την τουρκική ψυχολογία.

Τι συνέβη;

Στο διαφημιστικό βίντεο του Su-75, το οποίο παρουσιάστηκε στην αεροπορική έκθεση που ξεκίνησε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το καμάρι της Τουρκίας Bayraktar Akıncı χρησιμοποιήθηκε ο στόχος του νέου ρωσικού μαχητικού.

Ένας πύραυλος φαίνεται στο βίντεο να καταστρέφει το… καμάρι της Τουρκιας, την ώρα που η Ρωσία επιθυμεί να ανοίξει την αγορά των αραβικών κρατών για το νέο μαχητικό της, νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι Ρώσοι φέρουν βαρέως το γεγονός πως δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά Bayraktar στη Συρία, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ουκρανία.

Η χρήση των τουρκικών Bayraktar από την Ουκρανία, κατά των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς, έχουν κλονίσει τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας.

Μάλιστα η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ, έχει μεταφέρει στα σύνορα με την Ουκρανία στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου, ώστε να αντιμετωπίσει τα τουρκικά UAV.