Η Ρωσία δοκιμάζει το μαχητικό MiG-31 με σύστημα fly-by-wireΚατά την επίσκεψη του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, στην αεροπορική βιομηχανία Sokol οι διευθυντές του εργοστασίου ανέφεραν στον αναπληρωτή υπουργό άμυνας ότι πραγματοποιούνται oi κρατικές δοκιμές του αναβαθμισμένου μαχητικού-αναχαιτιστικού MiG-31 εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσεως (fly-by-wire).

Στο πλαίσιο του ταξιδιού εργασίας του στο Νίζνι Νόβγκοροντ στην περιοχή του Βόλγα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας επισκέφθηκε την αεροπορική βιομηχανία Sokol όπου επιθεώρησε τις παραγωγικές δυνατότητες της βιομηχανίας και έλεγξε τον ρυθμό των εργασιών κατά την επισκευή και την αναβάθμιση των μαχητικών MiG-31 και επίσης διενήργησε συνεδρίαση σχετικά με την εκπλήρωση του σχεδίου αμυντικών προμηθειών.

Όπως τον ενημέρωσε η διοίκηση της αεροπορικής βιομηχανίας Sokol, “υπάρχει μια επιλογή αναβάθμισης αυτού του αεροσκάφους όπου μεταβαίνουμε από τον μηχανικό στον ηλεκτρονικό χειρισμό του αεροσκάφους (fly-by-wire), το οποίο φορτώνει το αεροσκάφος με πλήθος υπολογιστών».

Σήμερα η κύρια αποστολή της αεροπορικής βιομηχανίας Sokol είναι η διεξαγωγή μεγάλων επισκευών στα μαχητικά-αναχαιτιστικά MiG-31 με την εις βάθος αναβάθμιση τους στο επίπεδο MiG-31BM, οι εργασίες αυτές είναι σε εξέλιξη από το 2017.

Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του αεροσκάφους, θα αντικατασταθεί πλήρως ο ενσωματωμένος εξοπλισμός του. Το στρατιωτικό αεροπλάνο θα ελεγχθεί επίσης για βλάβες προς αντικατάσταση των διαβρωμένων τμημάτων που ίσως να περιλαμβάνουν το 15-50% του αεροπλάνου. Όλες οι καλωδιώσεις και τα κομμάτια λάστιχου θα αντικατασταθούν πλήρως μαζί με την καλύπτρα του αεροσκάφους.

Μετά την αναβάθμιση η απόδοση του MiG-31 θα τριπλασιαστεί

Η επιχειρησιακή απόδοση των μαχητικών-αναχαιτιστικών MiG-31 θα τριπλασιαστεί μετά τις μεγάλες επισκευές και την αναβάθμιση, όπως ανέφερε η διοίκηση της αεροπορικής βιομηχανίας Sokol στον Ρώσο ΥπΑνΑμ.

Οι μεγάλες επισκευές στα μαχητικά θα επιτρέψουν τις αξιόπιστες και άνευ πταισμάτων επιχειρήσεις τους, τόνισαν οι διευθυντές της Sokol. «Εν τω μεταξύ, η αναβάθμιση, στην οποία αντικαθίσταται πλήρως ο ενσωματωμένος ραδιοηλεκτρονικός εξοπλισμός με προβλέψεις εξελιγμένων τεχνολογιών για την χρήση των πλέον πρόσφατων αεροπορικών όπλων, τα οποία θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του αεροπλάνου περίπου τρείς φορές», δήλωσε η διοίκηση του Sokol.

Πηγή: ria.ru

Νεότερη Παλαιότερη