Rafale: Η ημερομηνία που θα προσγειωθούν στην Τανάγρα

 

Θα έχουν στο cockpit τους Έλληνες πιλότους που εκπαιδεύονται εδώ και 8 μήνες στη Γαλλία.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με την 114 Πτέρυγα Μάχης να προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υποδοχή τους.

Οι πρώτοι Έλληνες χειριστές που μετέβησαν στη Γαλλία για να μάθουν τα «μυστικά» του Rafale F3R, έχουν κλείσει τουλάχιστον οχτώ μήνες εκπαίδευσης και πλέον πετούν μόνοι τα νέα ελληνικά μαχητικά, με πέντε από αυτά να έχουν ήδη στα φτερά το εθνόσημο. Πρόκειται για 2 διθέσια και 3 μονοθέσια μαχητικά, ενώ και το έκτο που θα βάλει το εθνόσημο στα τέλη Δεκεμβρίου, είναι επίσης μονοθέσιο.

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση, με το πρόγραμμα απόκτησης των πανίσχυρων αεροσκαφών Rafale να προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όπως ανέφερε στον Alpha ο δημοσιογράφος Κώστας Σαρικάς, τα έξι πρώτα ελληνικά Rafale αναμένεται να τροχοδρομήσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας, το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, αναμένεται να έχουν στο cockpit τους Έλληνες πιλότους που μετέβησαν πρώτοι για εκπαίδευση στη Γαλλία και εδώ και 8 μήνες έχουν εκπαιδευτεί πάνω στην πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό, που αναμένεται να καταστήσει την Πολεμική μας Αεροπορία απόλυτη κυρίαρχο στον ουρανό του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία βρίσκονται αυτή την στιγμή δύο ομάδες από 4 ιπταμένους, αλλά και μηχανικοί και τεχνικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μαθαίνουν όλα τα μυστικά του πανίσχυρου Rafale. Η αρχική εκπαίδευση έγινε στη βάση του Mont de Marsan ενώ τώρα η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Dassault, στο Mérignac.

Επισημαίνουμε πως οι Έλληνες πιλότοι που λαμβάνουν τώρα την απαραίτητη εκπαίδευση στη Γαλλία, θα εξελιχθούν σε εκπαιδευτές για τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί να είναι αυτοί που θα διοικήσουν κιόλας την πρώτη Μοίρα των Rafale στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.