Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 θα παρουσιαστεί στο εξωτερικό για πρώτη φορά

Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 θα παρουσιαστεί στο εξωτερικό για πρώτη φοράΣτην έκθεση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα 98P6E Abakan, σχεδιασμένο για την καταστροφή σύγχρονων και πολλά υποσχόμενων τακτικών και επιχειρησιακών-τακτικών βαλλιστικών πυραύλων

Η ρωισκή κρατική εταιρία Almaz-Antey θα παρουσιάσει το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεσαίου βεληνεκούς S-350E Vityaz στο Dubai Airshow 2021. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της εταιρείας, αυτή είναι η πρώτη επίδειξη του συστήματος στο εξωτερικό.

Επίσης στην έκθεση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα 98P6E Abakan, σχεδιασμένο για την καταστροφή σύγχρονων και πολλά υποσχόμενων τακτικών και επιχειρησιακών-τακτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Επιπλέον, στο περίπτερο της εταιρείας θα εκτίθενται μοντέλα συστημάτων αεράμυνας μεγάλης έως μικρής εμβέλειας: συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph, συστήματα αεράμυνας Viking και Tor.

Ένα δείγμα πλήρους κλίμακας του Vityaz παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS το 2013, η ανάπτυξη ξεκίνησε έξι χρόνια νωρίτερα. Στα τέλη Μαρτίου 2019, ολοκληρώθηκαν οι κρατικές δοκιμές του συστήματος S-350, που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το S-300PS.

Τα συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς έχουν σχεδιαστεί για την υπεράσπιση μεγάλων χερσαίων δυνάμεων κατά τη διάρκεια επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων. Το S-350 θα ενσωματωθεί σε ένα ενιαίο δίκτυο με άλλα συστήματα αεράμυνας. Ένας εκτοξευτής της συστοιχίας είναι οπλισμένος με 12 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Το εύρος καταστροφής στόχου είναι μέχρι 60 χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο ύψος φτάνει τα 30 χιλιόμετρα. Η ταχύτητα του χτυπήματος των στόχων είναι έως και 4.800 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Ο χρόνος για την αποσυναρμολόγηση και την ανάπτυξη του εκτοξευτή είναι πέντε λεπτά.