Αδειάζει τους Τούρκους η Ρωσία – Τους πρόδωσε για τους S-400;Αδειάζει τους Τούρκους η Ρωσία αφού πρόδωσε την Τουρκία για την εγκατάσταση των S-400 στην επικράτειά της.

Οι Ρώσοι δημοσίευσαν δορυφορικές φωτογραφίες για τις θέσεις των S-400 στην Τουρκία, δείχνοντας τες… κενές.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τους Ρώσους, δεν έχουν ακόμα εγκαταστήσει τους S-400 από όταν τους παρέλαβαν από την Ρωσία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τούρκους χρήστες του Twitter, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει πως οι ΗΠΑ ασκούν τεράστιες πιέσεις στην Τουρκία για το θέμα, με την Ουάσιγκτον να κρατά στάση αναμονής για τις τουρκικές ενέργειες.


Πριν λίγες μέρες ο Τούρκους υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε χαρακτηρίσει ως… κρατικό απόρρητο την όποια πληροφορία αναφορικά με τους S-400.

Nωρίτερα, Ρώσος αξιωματούχος είχε αναφέρει πως η Τουρκία και η Ρωσία θα ανταλλάξουν πληροφορίες αναφορικά με κάποια πεδία των ρωσικών S-400, ενώ μπορεί να υπάρξει και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της Άγκυρας από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35, με τα έξι πρώτα αμερικανικά μαχητικά, να αναμένεται, σύμφωνα με τους Τούρκους να καταλήξουν στην Ελλάδα.

Να πούμε πως οι Τούρκοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ως… προδότες εξαιτίες της πιθανότητας οι Έλληνες να πάρουν τα έξι F-35 που δεν πρόλαβαν να παραλάβουν οι Τούρκοι λόγω των κυρώσεων που τους επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Αιτία της νέας έκρηξης των Τούρκων είναι η πιθανότητα η Ελλάδα να προσθέσει και τα F-35, μαζί με τα Rafale, στο οπλοστάσιό της, την ώρα που η Άγκυρα δεν έχει αεροπλάνο νέας γενιάς για… δείγμα.