Το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 αλλάζει τα δεδομένα για την Ελλάδα!



Το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 αλλάζει τα δεδομένα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκίμασαν το νέο τυφέκιο STEYR SSG M1 και έμειναν εντυπωσιασμένες από τη δυναμική του.

Όπως αναφέρει το veteranos.gr, το Νεοαποκτηθέν τυφέκιο STEYR SSG M1 έκανε το «μπαμ» στον Διαγωνισμό Ελευθέρων Σκοπευτών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, ο οποίος έλαβε χώρα στα Πεδία Βολής Κανδηλίου και Μεγάρων των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Πρόκειται για το νέο τυφέκιο Ελεύθερου Σκοπευτή, που προμηθεύτηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Αυτή είναι μια επείγουσα προμήθεια με τυφέκια SSG M1 από την αυστριακή Steyr Mannlicher.

Το SSG M1 είναι η σύγχρονη έκδοση των τυφεκίων, που ανταποκρίνεται στις σχεδιαστικές απαιτήσεις των όπλων της κατηγορίας του.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2018 και θεωρείται βελτίωση του SSG 008 με βελτιώσεις επί των σημείων, που ωστόσο αλλάζουν εντελώς την ταυτότητά του.

Το όπλο πλέον διαθέτει εκτενείς βάσεις Picatinny, που προσαρμόζουν παρελκόμενα ενώ αποκτήθηκε μαζί με πλήρη σειρά παρελκομένων όπως διόπτρα σκοπεύσεως, προσάρτημα νυκτερινής σκοπεύσεως, σιγαστήρας κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση με το νέο τυφέκιο, ο ελληνικός στρατός διαθέτει άλλο ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του, το οποίο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες: