Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή των μαχητικών Su-75



Η παραγωγή των ελαφρών μαχητικών Su-75 πέμπτης γενιάς ξεκίνησε στη Ρωσία. 

Ο επικεφαλής της United Aircraft Corporation, Yuri Slyusar, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των πρώτων πειραματικών εκδόσεων του μαχητικού Su-75 πέμπτης γενιάς ξεκίνησε στο εργοστάσιο στο Κομσομόλσκ-ον-Αμούρ. Τα μαχητικά αρχικά θα δοκιμαστούν στο έδαφος, ωστόσο, σύντομα τα μαχητικά πέμπτης γενιάς θα είναι σε θέση να απογειωθούν για δοκιμές στον αέρα.

"Στο Κομσομόλσκ, έχουν ξεκινήσει ταυτόχρονα εργασίες για την παραγωγή αρκετών πρωτοτύπων", δήλωσε ο Γιούρι Σλιουσάρ. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η παραγωγή αρκετών πρωτοτύπων του μαχητικού Su-75 ταυτόχρονα μπορεί να υποδεικνύει ότι ρώσοι ειδικοί ασχολούνται επίσης με την ανάπτυξη μιας πλήρως μη επανδρωμένης έκδοσης αυτού του αεροσκάφους, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το νεότερο ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς, το Su-75, μπορεί να κάνει την πρώτη του πτήση ήδη από το 2023-2024, το οποίο στη συνέχεια θα του επιτρέψει να υιοθετηθεί από τη χώρα εντός 2-3 ετών. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, οι Ρώσοι εταίροι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αιτήσεις για αυτό το μαχητικό αεροσκάφος, ωστόσο, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το μαχητικό δεν έχει δοκιμασθεί ακόμη στον αέρα.

ΠΗΓΗ: avia-pro.net