Η Ελλάδα ένα βήμα πριν την απόκτηση ισραηλινής τεχνολογίας που κλέβει UAVΗ Ελλάδα κοντά στην απόκτηση ισραηλινής τεχνολογίας που κλέβει UAV και τα προσγειώνει όπου θέλει.

Bayraktar: Η Ελλάδα ένα βήμα πριν την απόκτηση ισραηλινής τεχνολογίας που κλέβει UAV παρεμβάλοντας στην επικοινωνία τους με τον κέντρο ελέγχου.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει στηρίξει πολλά στα τουρκικά drones και UAV.

Η Ελλάδα, λόγω και τις γενικότερης «κουλτούρας» των Ενόπλων Δυνάμεών της, που βασίζονται στο αμυντικό και όχι το επιθετικό δόγμα, δεν αποφάσισε να επενδύσει στα επιθετικά drone.

Όμως η Τουρκία έχει κάνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι αναγκασμένη να βρει τρόπους αντίδρασης.

Από πέρσι το καλοκαίρι, όπως είχε αποκαλύψει το Sportime, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την απόκτηση από την Αθήνα ισραηλινής antidrone τεχνολογίας.

Mάλιστα έγιναν και οι απαραίτητες πρώτες παρουσιάσεις των δυνατοτήτων των Ισραηλινών.

Πρόκειται για ισραηλινά αντι-drone συστήματα τα οποία κόβουν την επικοινωνία των εχθρικών drones και τα κάνουν να πετάνε ακυβέρνητα…

Μάλιστα, μπορούν στην συνέχεια να τα κάνουν ακόμα και να προσγειωθούν σε φίλιο έδαφος.

Φαντάζεστε ένα τουρκικό Bayraktar να προσγειώνεται αποκομμένο από τους Τούρκους σε ένα ελληνικό αεροδρόμιο του Έβρου ή ενός ελληνικού νησιού του Αιγαίου;

Μπορεί το σενάριο αυτό να μοιάζει μακρινό, όμως δεν είναι αφού οι Ισραηλινοί εντοπίζουν τον τρόπο επικοινωνίας του drone με το κέντρο ελέγχου και το κατευθύνουν όπως επιθυμούν.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα ισραηλινά ραντάρ του συστήματος αντι-drone είναι ικανά να εντοπίσουν ακόμα και mini drones που πετούν κοντά στο έδαφος.

loading...