Ξέρουν το μυστικό οι Ρώσοι-Τα ουκρανικά BAYRAKTAR δεν φτάνουν ούτε μέχρι την οριογραμμή με τους Ρωσόφωνους



Τρομερός ρωσικός ηλεκτρονικός πόλεμος κατά των τουρκικών UAV τον οποίο καταγράφουν και τουρκικά ΜΜΕ με τρόμο

Μεγάλη οργή έχει ξεσπάσει στο Κίεβο με τις ελάχιστες πολεμικές δυνατότητες πλέον του ουκρανικού UAV Bayraktar TB2 στο Ντονιέτσκ, αφού τα μη επανδρωμένα εναέρια αυτά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν ούτε μέχρι την οριογραμμή με τους Ρωσόφωνους, λόγω ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία είναι τελικά το καλύτερο αντίδοτο σε όλα τα "παιχνίδια" του Ερντογάν, με τα οποία απειλεί και την Ελλάδα.

Αφού η Ουκρανία επιβεβαίωσε επίσημα τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Α.Ουκρανία, μόλις ένα μήνα αργότερα αποδείχθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν σοβαρότατα προβλήματα με τη χρήση αυτών των UAV, όχι μόνο στο Ντονιέντσκ, αλλά και στο νότο της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, τα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πολύ απλά δεν μπορούν να πετάξουν μέχρι τη γραμμή επαφής στο Ντονιέντσκ πιο κοντά από 5-10 χιλιόμετρα, αφού η πτήση τους διακόπτεται από τη δράση ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στη νότια Ουκρανία, αφού οι χειριστές αυτών των τουρκικής κατασκευής UAV, χάνουν τον έλεγχο τους, σε ορισμένες διαδρομές πτήσεων.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι μεγάλη επιχείρηση καταστολής πτήσεων ουκρανικών UAV, λαμβάνει χώρα σε ορισμένους τομείς του ουκρανικού εναέριου χώρου, ενώ η σύνδεση μεταξύ του σταθμού ελέγχου του εναερίου οχήματος και του ίδιου του UAV έχει κυρίως χαθεί, γεγονός που υποδηλώνει στοχευμένη ηλεκτρονική καταστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια κατάσταση καταδεικνύεται από δημοσίως διαθέσιμους πόρους παρακολούθησης, που δείχνουν την απογείωση των ουκρανικών UAV από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Nikolaev, την κίνησή τους προς την κατεύθυνση του Ντονιέντσκ και την αρκετά γρήγορη επιστροφή τους στην βάση τους χωρίς να προλάβουν να κάνουν το παραμικρό.

Μέχρι σήμερα, οι Ρωσόφωνοι φέρονται να διαθέτουν πολλά ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ικανά να καταστείλουν ηλεκτρονικά τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε αποστάσεις έως και 100 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν ένα από τα νέα τους όπλα στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου, το σύστημα Krasukha (ομορφιά), που “σκοτώνει” ηλεκτρονικά ότι πετάει και όχι μόνο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Το Krasukha καταστέλει ηλεκτρονικά drone ή UAV, σε απόσταση 250 km.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του συστήματος, η Krasukha 2 και η 4 με σαφείς διαφορές στις δυνατότητες.
Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι η έκδοση Krasukha 2 μπορεί να παρεμβάλει συστήματα τύπου AWACS καιUAV σε  απόσταση 250 χλμ.

Οι Ρώσοι έχουν κάνει χρήση αυτών των συστημάτων στο Ναγκόρνο, με αποτέλεσμα την κατάρριψη 9 Bayraktar.
 
Πάνω από 50 ρωσικές τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος, έχουν σταλεί στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, ουσιαστικά για να καταπολεμήσουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη νότια Ρωσία, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.

Η ρωσική αεροπορική άμυνα στην Κριμαία μέσω του εκπροσώπου της, δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εντοπίσει και να εξουδετερώσει εφόσον απαιτηθεί τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 που προσπαθούν να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα.

Η ουκρανική πλευρά φέρεται να αναγνώρισε το γεγονός ότι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα τουρκικά Bayraktar TB2 εναντίον των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία.