Ίμια - Ένταση: Σκάφη του Λ/Σ στη κόντρα με Τουρκική ΑκταιωρόΣύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα, βάρκες με Έλληνες αλιείς (από την Κάλυμνο) πήγαν στην περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν.

Όπως υποστηρίζουν, στην περιοχή βρέθηκε και σκάφος του Λιμενικού το οποίο πλησίασε πολύ κοντά σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της SÖZCÜ, ελληνικά αλιευτικά και ένα σκάφος του Λιμενικού, που προσπαθούσαν προσεγγίσουν τα Ίμια από την Κάλυμνο, εμπόδισαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που περιπολούσε στην περιοχή σήμερα το μεσημέρι.

Πάντα σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ, έγιναν προειδοποιήσεις προς τους ψαράδες και το σκάφος του Λιμενικού, και τους ζητήθηκε να μην πλησιάσουν τις βραχονησίδες.

Λέγεται ότι δημιουργήθηκε ένταση στο σημείο μεταξύ των ωρών 3 και 4 (το μεσημέρι), όταν τα ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν σε απόσταση 20 μέτρων από την τουρκική ακτοφυλακή, ενώ τα σκάφη των δύο χωρών έρχονταν κατά διαστήματα μύτη με μύτη σε απόσταση 10 μέτρων.

Τι λέει η Αθήνα
Σχετικά με περιστατικό στα Ίμια, από ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα από πηγές του Λιμενικού, έγιναν γνωστά τα εξής:

Έξι ελληνικά αλιευτικά με συνοδεία σκάφους του Λιμενικού πήγαν στα Ίμια και άρχισαν να ψαρεύουν.

Μετά από λίγο εμφανίστηκε τουρκική ακταιωρός που άρχισε να κινείται στην ίδια περιοχή με σειρήνα. Δεν τους έσκισε δίχτυα ή κάτι άλλο.

Το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού πλησίασε το τουρκικό και μετά από λίγο το τουρκικό ανέκρουσε πρύμναν και απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το περιστατικό εντάσσεται στον «πόλεμο της τσιπούρας», που επιχειρούν να κάνουν οι γείτονες στην συγκεκριμένη περιοχή.

dikaiologitika.gr

loading...