ΥΠΕΘΑ: Μεταθέσεις στελεχών ΕΔ -Νέα Υπουργική Απόφαση-Τι αφορά



Αναρτήθηκε η νέα Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Με τη νέα απόφαση τροποποιούνται αρκετά άρθρα της προηγούμενης απόφασης, καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης. Ειδικότερα: Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στη Φρουρά καθορίζεται στα 3 έτη. Επίσης, οι μεταθέσεις στελεχών βαθμού Δεκανέα και αντιστοίχων μέχρι και Αντισυνταγματάρχη και αντιστοίχων διατάσσονται μετά τη συμπλήρωση τριετούς τουλάχιστον συνεχούς υπηρεσίας σε μία υπηρεσία, με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων της παρούσας. Είναι δυνατή η εξέταση για μετάθεση και πριν τη συμπλήρωση τριετούς συνεχούς υπηρεσίας σε μία υπηρεσία, εφόσον το στέλεχος:

(1) Μετατίθεται σε θέση εξωτερικού ή την Κύπρο ή για συμπλήρωση χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας.

(2) Υπηρετεί συνεχώς για χρονική περίοδο που υπερβαίνει την τριετία σε διαφορετικές υπηρεσίες που εδρεύουν στον ίδιο Δήμο (φρουρά για το ΠΝ), στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

(3) Μετατίθεται σε Μονάδα - Υπηρεσία που εδρεύει εντός του ίδιου Δήμου (φρουράς για το ΠΝ) ή μετακινείται μεταξύ Μονάδων - Υπηρεσιών εντός της Περιφέρειας Αττικής ή εντός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Δεν λογίζεται ως χρόνος παραμονής σε μία υπηρεσία ο χρόνος κατά τον οποίο το στέλεχος τελεί σε άδεια κύησης - τοκετού, ανατροφής ή ειδικής άδειας λόγω υιοθεσίας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών, μακρά αναρρωτική άδεια ή έχει τελέσει σε άδεια λόγω εθελοντικής συμμετοχής σε ΜΚΟ, καθώς και ο χρόνος κατά τον οποίο το στέλεχος αποσπάται ή διατίθεται σε Μονάδες - Υπηρεσίες εσωτερικού, σε Επιχειρήσεις Υποστηρίξεως Ειρήνης (ΕΥΕ), πλην αυτών που συμπεριλαμβάνονται σε Φρουρές Κατηγορίας «Ι» (για τον Στρατό Ξηράς) ή για την παρακολούθηση εκπαίδευσης διάρκειας μεγαλύτερης των τριών μηνών.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει: Κριτήρια μεταθέσεων εξωτερικού, Συνυπηρέτηση συζύγων - Τοποθέτηση μετά την άδεια κύησης – τοκετού ή ανατροφής τέκνου, Αμοιβαία μετάθεση στελεχών, Αποσπάσεις – Διαθέσεις, Δήλωση τόπου προτίμησης, Διαδικασία προσφυγής – Προθεσμίες, Συμβούλια μεταθέσεων ΓΕ και Κοινών Σωμάτων

Διαβάστε αναλυτικά την υπουργική απόφαση:


ΔΓΗ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣ... by enoplos.gr