Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ: Βρέθηκαν όπλα και ασύρματοι στο σπίτι απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού



Ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο εντοπισμός οπλοστασίου στην κατοχή απόστρατου στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν είναι όμως μόνο ο ολισμός που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές. Στο σπίτι του απόστρατου εντοπίστηκαν τρεις ασύρματοι (βάσης και χειρός), όπως και ένα «επιχειρησιακό» πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό. Η σύλληψη του απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού έγινε χθες Τρίτη από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμου, σε συνεργασίας με άντρες της Ασφάλειας Αγρινίου. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια και ανέφερε ότι σε συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται αποθηκευμένος οπλισμός.

Ακολούθησε έφοδος στο σπίτι του απόστρατου όπου βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο (παλιό μοντέλο) με 24 γεμιστήρες και 104 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62mm, ένα πιστόλι Glock με αποξησμένο αριθμό με τρεις γεμιστήρες, που έφεραν 13 φυσίγγια, 60 φυσίγγια των 9mm εντός δύο κυτίων, 3 αεροβόλα πιστόλια (ρέπλικες), 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 39 εκατοστών, 1 σπρέι πιπεριού, 126 κροτίδες, 1 αλεξίσφαιρο γιλέκο με προστατευτικές πλάκες, 3 ασύρματοι (βάσης και χειρός).

Τα κατασχεθέντα όπλα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Παράλληλα, η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα για διαπιστωθεί εάν η υπόθεση έχει «βάθος».

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, της νομοθεσίας περί βεγγαλικών πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων & συσκευής εκτόξευσης, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων και ασυρμάτων.