Η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης της Κω με αφορμή άσκηση του ΠΝ-Το λάθος των ΗΠΑ με τα νησιά μας



Συστηματικά πλέον οι Τούρκοι προσβάλλουν το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος να έχει στρατό στα νησιά της ενώ οι ίδιοι εξοπλίζουν συνεχώς της 4η στρατιά ( Αιγαίου)

Το τουρκικό ΥΠΑΜ καταγράφει μεθοδικά κάθε ελληνική στρατιωτική εκδήλωση σε Αιγαίο και νησιά, με απώτερο σκοπό να τις ρίξει στο τραπέζι για να πιέσει για το ‘φανταστικό” σχέδιο της αποστρατικοποίησης των νησιών μας.
Αυτός ο τρόπος αντίδρασης της Άγκυρας λαμβάνει χώρα συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, με επίκεντρο πολλά νησιά μας.

Τώρα στο στόχαστρο των Τούρκων τέθηκε η Κω με αφορμή ελληνική ναυτική άσκηση ναρκαλιείας με έκδοση NAVTEX : 

1. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ HA16-898/21 ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ NAVTEX ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 21 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΩΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ του 1947.

2. Η Ελλάδα προχώρα στις 15-17 Δεκεμβρίου σε άσκηση ναυτικής συνεργασίας και καθοδήγηση με την επονομασία Μίνωας 21.Θα διεξαχθεί σε Αιγαίο Καστελόριζο και Ιόνιο.

ΑΙΓΑΙΟ-ΙΟΝΙΟ - ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΡΚΑΛΙΕΙΑΣ (NCAGS) ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ''MINOAS 2021'' ΑΠΟ 150600 UTC ΕΩΣ 171200 UTC 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ NCAGS ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ) ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ: ΑΙΓΑΙΟ, ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.

ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ NCAGS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΣΚΗΣΗΣ.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΚΑΦΗ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 300 GRT) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ NCAGS (NCC) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.

ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ NCC ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Ή ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Ή ΜΕΣΩ EMAIL, ΛΟΓΩ ΑΣΚΗΣΗΣ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ''η Ελλάδα έχει παραβιάσει της Συνθήκη της Λωζάνης, καθώς έχει στρατικοποιήσει το νησί της Κω.

Η Τουρκία δείχνει συνεχώς τις κατακτητικές προθέσεις της για τα νησιά μας στο Αιγαίο, αφού με διάφορες ανυπόστατες θεωρίες, όπως αυτές των "γκρίζων ζωνών" και "της γαλάζιας πατρίδας", αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε αυτά. Εσχάτως όλοι οι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει μία "εκστρατεία" με στόχο την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Οι αντιπρόσωποι της Τουρκίας, αντιτάσσονται εδώ και χρόνια και να πιέζουν το ΝΑΤΟ ώστε να μην αναγνωρίζεται ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Λήμνο, κάτι που έγινε με θέμα τις Επικοινωνίες και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών (NCIA) [ACP 100 NS-1 (Q) και ACP 117 NS-1 )] που ανήκουν στο Δίκτυο της συμμαχίας, λόγω αναφορών σε ελληνικές φρουρές στη Λήμνο, ενώ άσκησαν βέτο σε ένα διάγραμμα του ΝΑΤΟ αποκαλύπτοντας ελληνική στρατιωτική παρουσία στα «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι Έλληνες Αξιωματικοί έχουν χαρακτηρίσει όλα αυτά τα τουρκικά αιτήματα και επιχειρήματα στο ΝΑΤΟ, ως έωλα και απαράδεκτα, και ισχυρίζονται συνεχώς, ότι η Σύμβαση του Μόντρε του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, είχε αλλάξει και το καθεστώς των νησιών.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η Τουρκία παρακολουθεί εδώ και καιρό τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα οχήματα που αναπτύσσονται στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενημερώνει το ΝΑΤΟ.

Λάθος των ΗΠΑ με βάσεις στα νησιά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός Αμερικανός ειδικός και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Μ.Ρούμπιν είχε αναφέρει, εκτιμώντας ορθά, ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αφορούν μόνο ηπειρωτικό έδαφος, αφήνοντας το πολύτιμο Αιγαίο εκτεθειμένο στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο ίδιος είχε τονίσει : ''Φτιάξτε βάσεις σε Λήμνο και Σκύρο, τώρα αφού τα νησιά αυτά ελέγχουν τα Στενά και το του Αιγαίο.

Με εξαίρεση τον κόλπο της Σούδας, που απέχει σχεδόν 400 μίλια από την Τουρκία, οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται όλες στην ηπειρωτική Ελλάδα και αφήνουν εκτεθειμένο το Αιγαίο.

Η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε να επανορθώσει αυτή τη στρατηγική, αλλά η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν έπεισε τον εαυτό της ότι η τοποθέτηση Αμερικανών στρατιωτών στο νησί της Σκύρου, όπως είχε ζητήσει η Ελλάδα, θα ανταγωνιζόταν την Τουρκία.

Αυτό είναι ανοησία. Η Σκύρος βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο, σε καλή τοποθεσία για να προστατεύει τα άλλα νησιά και τους πόρους τους, χωρίς να αποτελεί απειλή για την Τουρκία.

Ενώ η Ελλάδα δεν ζήτησε επίσημα αμερικανική παρουσία στη Λήμνο, η Αθήνα θα είχε δεχτεί εύκολα και εκεί μια μικρή αμερικανική παρουσία”.

Ουσιαστικά ο Αμερικανός ειδικός τονίζει ότι όταν υλοποιηθούν αυτά, τότε θα "κλειδώσει" το Αιγαίο σε οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική δράση, αν και όποτε αυτή παρουσιασθεί.