Παναγιωτόπουλος για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις Ένοπλες ΔυνάμειςΗ Δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη στη συνέντευξη του ΥΕΘΑ newsbomb.gr, ρώτησε τον ΥΕΘΑ: «Δεν έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων στο Στρατό και επειδή το θέμα δεν είναι απλό και συνδέεται με την λειτουργικότητα των ΕΔ... θα σκεφθείτε το ζήτημα της υποχρεωτικότητας όπως έκανε ο Ντράκι Στρατός - Αστυνομία - Εκπαιδευτικοί όλοι υποχρεωτικός εμβολιασμός;»

Απαντώντας στο ερώτημα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε: «Όλα τα σκεφτόμαστε, όλα τα βάζουμε στο τραπέζι και τα συνυπολογίζουμε. Τώρα το μόνο δεδομένο σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι η Πανδημία είναι μία δυναμική υπόθεση, εξελίσσεται και ο καθένας που έχει την ευθύνη πρέπει να κάνει τα κουμάντα του».

Ρωτώντας τον εκ νέου η δημοσιογράφος: «Μπορείτε να το αποκλείσετε αν δείτε ότι το πράγμα αρχίζει να σκουραίνει;»

Ο ΥΕΘΑ απάντησε: «Όχι, δεν αποκλείουμε τίποτα. Όπως έχω δηλώσει ήδη, δεν μπορούμε να διανοηθούμε να έχουμε κάποια καράβια ή κάποια αεροπλάνα ή κάποιες βάσεις εκτός λειτουργίας λόγω αυτών των καταστάσεων. Παρακολουθούμε από κοντά τα δεδομένα, έχουμε εκπονήσει πλάνα αντιμετώπισης και για τους στρατεύσιμους. 

Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά και νομίζω ότι αντιμετωπίζεται με την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή με τα rapid test όταν ο στρατεύσιμος πάει να καταταγεί. Η συμβολή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τεράστια. Αυτή την στιγμή διατίθεται πάρα πολύ υγειονομικό προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα. Και φυσικά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία βάζουν πλάτη στο σύστημα υγείας.»
Νεότερη Παλαιότερη