Ποιους καλεί για κατάταξη ο Στρατός Ξηράς - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται



Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η εγκύκλιος διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την οποία καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς με την 2022 Α/ΕΣΣΟ κατηγορίες στρατευσίμων.

Οι καλούµενοι από αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, καθώς και οι στρατεύσιµοι άλλων κατηγοριών και ανυπότακτοι οι οποίοι οποτεδήποτε έλαβαν αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα στη διαταγή Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2022, ενώ οι λοιποί καλούμενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα στη διαταγή ΣΥΠΟ από 17 έως 20 Ιανουαρίου 2022, ανάλογα µε την επιλογή τους.

Οι καλούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΣΥΠΟ μεταξύ άλλων:

Τα αποτελέσματα µοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την ηµεροµηνία κατάταξης.

 Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, µε την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου, σύμφωνα µε την ισχύουσα νομοθεσία.