Τουρκικό drone χτύπησε κάτω από τη μύτη των Ρώσων



Γιατί δεν βρήκε το τουρκικό Bayraktar η ρωσική αεράμυνα;

Bayraktar: Τουρκικό drone χτύπησε κάτω από τη μύτη των Ρώσων στο έδαφος της Αρμενίας.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία βοήθησε την Αρμενία να βελτιώσει τα μέσα αεράμυνας της, όπως πιστεύεται, στερώντας από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία την δυνατότητα χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έγινε γνωστό ότι στις 10 Δεκεμβρίου 2021 υπήρξε μια νέα επίθεση με χρήση UAV Bayraktar TB2, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.


O αρμένικος στρατός κατάφερε να βρει θραύσματα πυρομαχικών MAM-L, τα οποία χρησιμοποιούνται από το drone Bayraktar TB2, στο σημείο των χτυπημάτων.

Το χτύπημα, κατά πάσα πιθανότητα, πραγματοποιήθηκε από μονάδες του Αζερμπαϊτζάν, αν και το Μπακού δεν σχολιάζει τις κατηγορίες σχετικά με τη χρήση του drone ή τις κατηγορίες για οποιαδήποτε επίθεση στις θέσεις των αρμενικών στρατευμάτων.

Σε βίντεο φαίνονται τα θραύσματα των πυρομαχικών που εκτοξεύτηκαν στις θέσεις του αρμενικού στρατιωτικού προσωπικού.

Αυτό εγείρει, σύμφωνα με το Avia.pro, μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το γιατί το drone δεν εντοπίστηκε ποτέ από τα αρμενικά συστήματα αεράμυνας ή από ρωσικά συστήματα αεράμυνας που αναπτύχθηκαν σε αεροπορική βάση στην Αρμενία.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ένα νέο περιστατικό με την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία μπορεί να οδηγήσει σε νέα ένοπλη σύγκρουση.