Τουρκία: Αντιγράψαμε τους S-400 και φτιάξαμε καλύτερους – Ποια η αντίδραση της Ρωσίας;Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 αντιγράφηκε με επιτυχία στην Τουρκία.

Τουρκία: Αντιγράψαμε τους S-400 και φτιάξαμε καλύτερους λένε οι Τούρκοι, με άγνωστη να παραμένει η αντίδραση της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι η Τουρκία ολοκληρώνει την ανάπτυξη του τελευταίου αντιαεροπορικού πυραυλικού της συστήματος, το οποίο στις τεχνικές παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά μάχης θα αντιστοιχεί στα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 που η Άγκυρα απέκτησε από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, η ανάπτυξη του συγκροτήματος έχει ήδη ουσιαστικά ολοκληρωθεί και η παραγωγή πρωτοτύπων αυτού του όπλου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να αρνηθεί να αποκτήσει άλλη μια παρτίδα ρωσικής αεράμυνας S-400 συστήματα, σημειώνει το πρακτορειό Avia.pro.

«Το θέμα των S-400 συζητήθηκε για την απόκτηση αυτών των συστημάτων αεράμυνας σε δύο στάδια. Όλες οι παράμετροι της συμφωνίας αφορούσαν δύο στάδια προμήθειας. Το πρώτο στάδιο περιελάμβανε άμεσες προμήθειες και το δεύτερο στάδιο περιλάμβανε συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς. Γίνονται βήματα και σε αυτή τη συνεργασία. Ως προς αυτό, έχουν σημειωθεί συγκεκριμένες εξελίξεις. Αυτό είναι ένα στάδιο όπου υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και γίνονται ορισμένα βήματα. Ως Τουρκία, πιστεύουμε ότι εδώ θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι όσον αφορά την απόκτηση αυτών των όπλων», είπε ο Ντεμίρ.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος της Τουρκίας για τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph μπορεί να εξηγηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της ανάπτυξης τουρκικών συγκροτημάτων.

Πιθανώς αυτό συμβαίνει επειδή η Άγκυρα έχει απλώς αντιγράψει τις ρωσικές τεχνολογίες και τις έχει εφαρμόσει στα δικά της όπλα.

«Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας θα είναι πολύ καλύτερο και, όπως είπαμε, προχωράμε βήμα-βήμα προς τους S-400 ή ακόμα και ένα πιο προηγμένο σύστημα », δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία δεν έχει αναπτύξει επίσημα τα συστήματα αεράμυνας S-400 που είχε αποκτήσει προηγουμένως από τη Ρωσία, λόγω της έλλειψης ικανότητας ενσωμάτωσης αυτών των συστημάτων σε ένα ενιαίο δίκτυο του εθνικού συστήματος αεράμυνας.

loading...