Κελευστής του Πολεμικού Ναυτικού «στρατολογούσε» σκλάβες - Διοικούσε με τους συνεργούς του έξι οίκους ανοχής στην ΑθήναΤι καταθέτει νεαρή γυναίκα από τη Μολδαβία για τη δράση του

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 37χρονος κελευστής του Πολεμικού Ναυτικού που φέρεται να «στρατολογούσε» νεαρές γυναίκες από τη Μολδαβία και τη Ρωσία, μετατρέποντάς τες σε σκλάβες του σεξ για 10 ευρώ ανά πελάτη, σε παράνομους οίκους ανοχής που λειτουργούσαν σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Ο μόνιμος υπαξιωματικός, που γεννήθηκε στη Ρωσία και ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, όπου και πήρε την ελληνική υπηκοότητα, είχε συλληφθεί το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου ως μέλος κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Ο άνδρας, που φέρεται να υπηρετεί ως ασυρματιστής, όταν συνελήφθη, βρισκόταν σε 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου. Στους αστυνομικούς αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στο κύκλωμα και ισχυρίστηκε ότι τους οίκους ανοχής τούς επισκεπτόταν ως πελάτης. Μαζί του είχαν συλληφθεί άλλα οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι γυναίκες που είχαν το ρόλο των υπεύθυνων λειτουργίας σε έξι οίκους ανοχής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο κελευστής και οι δύο άνδρες συλληφθέντες είχαν αναλάβει την ευθύνη για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των αλλοδαπών στην Ελλάδα, τις οποίες στη συνέχεια εξέδιδαν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν 12.820 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά, δύο κάμερες, αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων και ένα καταγραφικό μηχάνημα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Οι baby sitters
Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κατηγορούμενος κελευστής με το ψευδώνυμο Αντρέι παγίδευε μαζί με δύο συνεργούς του, έναν άντρα με το παρατσούκλι Μίσα, γνωστό στις Αρχές για εμπορία ανθρώπων, και έναν ακόμη ελληνοποιημένο Καζακστανό, κοπέλες από το πρώην ανατολικό μπλοκ οι οποίες αναζητούσαν δουλειά ως baby sitters. Μαζί με τους άλλους δύο διηύθυναν 6 οίκους, οι τέσσερις εκ των οποίων στην οδό Μαραθώνος και άλλοι δύο στις οδούς Βέργας και Φυλής. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στους αξιωματικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 37χρονος κελευστής φέρεται να χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο για τη μεταφορά των γυναικών στα διάφορα στούντιο, ενώ εισέπραττε τακτικά τα ποσοστά που του αναλογούσαν από τα «ραντεβού» των νεαρών γυναικών. Οι κοπέλες, που έκαναν δεκάδες ραντεβού καθημερινά, χρέωναν τον πελάτη 20 ευρώ, από τα οποία οι ίδιες κρατούσαν τα μισά και από τα υπόλοιπα παρέδιδαν 7 ευρώ στους… κατά τόπους «διευθυντές» των οίκων ανοχής και 3 ευρώ στο υπόλοιπο προσωπικό.

Τα συγκεκριμένα «σπίτια» είχαν σφραγιστεί πολλές φορές από τον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο λειτουργούσαν κανονικά, ενώ ο Αντρέι παρακολουθούσε μέσω κλειστού κυκλώματος καμερών όσα γίνονταν στα στούντιο προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης. Ο καταγραφέας και το κινητό τηλέφωνο του κελευστή έχουν κατασχεθεί και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.

Τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος μαστροπείας αποκάλυψε στις Αρχές νεαρή γυναίκα από τη Μολδαβία, μητέρα δύο παιδιών, που «εργάστηκε» για τους συλληφθέντες επί 2 μήνες. Ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο με σκοπό να γίνει γκουβερνάντα παιδιών. «Στην αρχή ζούσα σε μια οικογένεια ομοεθνών μου και κρατούσα το παιδί τους. Μέσω αυτής της οικογένειας γνώρισα την Αναστασία, για την οποία ήξερα ότι δούλευε ως υπηρετικό προσωπικό οίκου ανοχής», αναφέρει στην κατάθεσή της στην οποία ονομάζει «αφεντικό του “κόκκινου σπιτιού” του κέντρου της Αθήνας» τον αρχικελευστή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ

loading...