Su-30MKI και BrahMos: «Κίνηση ματ» με τον υπερηχητικό πύραυλο cruise [vid]



«Κίνηση ματ» κάνει η Ινδία με τον υπερηχητικό πύραυλο cruise BrahMos, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ινδικό Υπουργείο Άμυνας, δοκιμάστηκε και εκτοξεύθηκε με επιτυχία η αεροπορική έκδοση του βλήματος από ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-30 MKI στην ευρύτερη περιοχή του κρατιδίου Οντίσα.

Όπως αναφέρουν οι ινδικές αρμόδιες υπηρεσίες, ο πύραυλος BrahMos ακολούθησε δίχως πρόβλημα ή παρέκκλιση την προσχεδιασμένη τροχιά προς τον στόχο. Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχημένη δοκιμή, όπως είχε πραγματοποιηθεί και το 2019.


Πλέον, όλα είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα που είναι η σειριακή παραγωγή της αεροπορικής έκδοσης των υπερηχητικών πυραύλων cruise τύπου Brahmos, οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τις αεροπορικές δυνάμεις της Ινδίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν αποτρεπτικά για την Πολεμική Αεροπορία της Κίνας αλλά και του Πακιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος BrahMos είναι προϊόν μιας κοινοπραξίας μεταξύ Ινδίας (DRDO) και Ρωσίας (NPOM) για την ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια του υπερηχητικού πυραύλου cruise και αποτελεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό πυραυλικό σύστημα που έχει ήδη εισαχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών. Επιπρόσθετα, χθες δοκιμάστηκε και μια ναυτική έκδοση του πυραύλου με κάθετη εκτόξευση, που θα χρησιμοποιείται από πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας.

Δείτε πλάνα από την δοκιμή του πυραύλου που είχε πραγματοποιηθεί το 2019:


ΠΗΓΗ