ΜΕΡΙΜΝΑ TOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΤΑ RAPID TEST



"Το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα υπέβαλε την υπ’ αριθμ. 1605/30-11-21 ερώτηση (https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=6985916a-c12b-4243-b076-adf000ef784e) με σκοπό την εγρήγορση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ώστε να προβεί στην επίλυση του προβλήματος των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των ΕΔ που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ και δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού το Rapid Test που διενεργούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν φέρει κωδικό barcode με αποτέλεσμα να μην έχει ισχύ και να μην γίνεται αποδεκτό τόσο στα σημεία εστίασης, όσο και στα αεροδρόμια που ο έλεγχος γίνεται ψηφιακά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για την είσοδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης, απαιτείται αρνητική διάγνωση εργαστηριακού ελέγχου PCR ή Rapid Test.

Τα στελέχη των ΕΔ οφείλουν να πληρώσουν το υπόψη Test, αλλά τι γίνεται με τους στρατευμένους; Οι στρατευμένοι πλήρωσαν από την τσέπη τους το απαιτούμενο Rapid Test σε εξουσιοδοτημένα μικροβιολογικά κέντρα, με παρότρυνση μάλιστα των διοικήσεων, για να έχουν τη δυνατότητα από το να πιούν έναν καφέ μέχρι να ταξιδέψουν για την άδεια των Χριστουγέννων. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις εντολές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να πληρώσουν και το PCR που θα κάνουν κατά την επάνοδο από την άδειά τους.

Τελικά, το ΥΠΕΘΑ, ακόμη μια φορά, όπως έχει επανειλημμένως αποδείξει τα τελευταία 2,5 χρόνια, δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ και την επίλυσή τους, παρόλο που είχε τον απαιτούμενο χρόνο, παρόλο που το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα το ενεργοποίησε θέτοντας το υπόψη πρόβλημα.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ και να  προτείνει λύσεις με γνώμονα πάντα την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ, στηρίζοντας ταυτόχρονα έμπρακτα το προσωπικό.

Θα είμαστε κοντά στο προσωπικό των ΕΔ, σε κάθε τους αίτημα, αρωγοί σε κάθε τους πρόβλημα.”

Με εκτίμηση

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής