114 ΠΜ-παραλαβή Rafale: Εξαγγελία Μητσοτάκη για τα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων



«Υπερήφανη η πατρίδα υποδέχεται τα νέα αποκτήματα, τα πρώτα 6 από τα 24 υπερσύγχρονα Rafale» είπε αρχικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για έναν πολλαπλασιαστή ισχύος «που αναβαθμίζει την χώρα και σε γεωπολιτικό επίπεδο».

«Πρόκειται για σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ 16 μήνες μετά την παραγγελία τους, ετοιμοπόλεμα καθώς τα πληρώματα και οι ομάδες υποστήριξης έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι μέσα στο 2022 θα έρθουν και τα υπόλοιπα αεροσκάφη.

«Πρόκειται για μια γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής γιατί τα νέα μαχητικά καθιστούν την Πολεμική Αεροπορία μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο που προσδίδει στην διπλωματική ισχύ της χώρας και σφραγίζει τη διπλωματική συμπαράταξη Ελλάδας-Γαλλίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Με άλλα λόγια τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο πιο ειρηνικό αύριο στην περιοχή» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνας της αποτελεί προβολή ειρήνης. Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση η παραχάραξη της ιστορίας ούτε τα αυθαίρετα και απειλητικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από γειτονικά κράτη. Σε όλα αυτά απαντούν το διεθνές δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση».

Κατάργηση φόρου στα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι καταργείται κάθε φόρος στα επιδόματα επικινδυνότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα πτητικά, καταδυτικά, επιδόματα αλεξιπτωτιστού κλπ., φορολογούνταν ως και με 80%, γεγονός που μείωνε δραματικά τον μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως η άρση του φόρου έρχεται ως μια ανταπόδοση από πλευράς της πατρίδας προς τις υπηρεσίες που τις παρέχουν.