Ο απίστευτος λόγος που οι ΗΠΑ αγόρασαν το 2011 ρωσικά ελικόπτερα!Δόθηκαν κατευθείαν στον στρατό του Αφγανιστάν

Το πεντάγωνο, αγόρασε περίπου δέκα χρόνια πριν, στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-17 για να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις του Αφγανιστάν. Με το συμβόλαιο του 2011, 63 Mi-17 είχαν παραγγελθεί από την ρωσική Rosoboronexport εταιρεία. Προφανώς, θα μπορούσε να στείλει ελικόπτερα αμερικανικής παραγωγής και όχι τα ρωσικά Mi-17. Οπότε ποιος ήταν ο λόγος πίσω από αυτήν τους την απόφαση;
 
Η επιλογή αυτή έγινε λόγω δύο κρίσιμων λόγων που έγιναν γνωστοί αρκετά μετά την αγορά των ρωσικών αεροσκαφών. Αρχικά, οι ένοπλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούσαν ήδη, για πολλά χρόνια ρωσικά ελικόπτερα όπως το Mi-17, με αποτέλεσμα να έχουν εμπειρία με το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Ακόμη και οι Αμερικάνοι διοικητές στην ασιατική χώρα ήθελαν τα ρωσικά ελικόπτερα για την ανθεκτικότητά τους και την εύκολη χρήση τους. 

Άλλος ένας σημαντικός λόγος όμως υπήρξε η επιθυμία προστασίας αμερικάνικης τεχνολογίας. Δηλαδή, εάν οι ΗΠΑ έστελναν δικά τους ελικόπτερα, σε ενδεχόμενο κατάληψης της χώρας από τις δυνάμεις των Ταλιμπάν, οι στρατιώτες θα είχαν στο χέρι τους αμερικανική τεχνολογία. 

Και έτσι έγινε, αφού πέρυσι η κυβέρνηση του Αφγανιστάν έπεσε και οι Ταλιμπάν εξοπλιστήκαν με όλα τα διαθέσιμα όπλα της κυβέρνησης!