Ετοιμάζονται για κάτι; 4ημερη άσκηση Τούρκων κομάντος με φόντο το Αιγαίο-Σε ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμειςΜπαράζ τουρκικών ασκήσεων σε Αιγαίο ενώ έχουμε συνεχείς προκλήσεις στον αέρα-Σε ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις μέρα και νύχτα παρακολουθούν τα πάντα.

Περίεργος οργασμός ασκήσεων των Τούρκων κομάντος στο Αιγαίο έχει θέσει σε επιφυλακή την ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

Συνεχείς ασκήσεις των Τούρκων σε συνδυασμό με υπερπτήσεις UAV πάνω από νησιά μας, μας δίνουν το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας, να κρατά σε επιφυλακή την ελληνική πλευρά, μετά την απόφαση για βέτο στον East Med, και την ακύρωση των ερευνών στην Κρήτη, στην οποία νοτίως όλως τυχαία διέρχεται η γραμμή της τουρκικής ΑΟΖ, όπως αυτή παρουσιάζεται από τους ίδιους τους Τούρκους.    

 Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τακτική Άσκηση Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων-2022.

Το τουρκικό υπουργείο μοιράστηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter το εξής, «Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων «Μεσαίου Επιπέδου Τακτική Άσκηση-2022», μεταξύ 10-14 Ιανουαρίου 2022, με τη συμμετοχή συνολικά 54 πλοίων, 5 αεροσκαφών, 1 UAV. , 5 ελικοπτέρων στη θάλασσα του Μαρμαρά, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”.

Το σενάριο της ασκήσεως βέβαια ήταν κατάληψη νήσου, αφού αυτό το είδος της προετοιμασίας υλοποιούν οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με αυτό το ρυθμό θα πορευτούμε έως την επέτειο των Ιμίων, με την τουρκική πλευρά, να αναζητά τρόπους για να προκαλέσει την χώρα μας, ειδικά μετά και τις υπερφίαλες δηλώσεις Ερντογάν χθες, κατά την καθέλκυση της τουρκικής Κορβέτας συλλογής πληροφοριών, η οποία θα αρμενίζει πλέον στο Αιγαίο.

Οι ελληνικές δυνάμεις με τα “ αυτιά και τα μάτια τους” όμως, παρακολουθούν τα πάντα και έτοιμες να επέμβουν εαν και ...εφόσον λάβουν την εντολή.  


ΠΗΓΗ