Ανοίγει η συζήτηση για την κατάρριψη των BayraktarΛέτε να αρχίσει και στην Ελλάδα αυτή η συζήτηση; Η πρόταση του καθηγητή Μάζη και γιατί θα πρέπει και η Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.

Έκτακτη Είδηση: Ανοίγει η συζήτηση μετά το αίτημα να αρχίσει η κατάρριψη των τουρκικών drone.

Oι φιλορώσοι στην Ουκρανία, που στηρίζονται από το Κρεμλίνο, ζήτησαν να προμηθευτούν με τον απαραίτητο οπλισμό, ώστε να μπορούν να καταρρίψουν τα τουρκικά drones που αγόρασε η Ουκρανία.

Η είδηση φιλοξενείται ψηλά στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα Bayraktar επιχειρούν στο Ντονμπάς και την Κριμαία, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου ένα τουρκικό drone έβαλε κατά θέσεων των φιλορώσων.

Οι Ρώσοι έχουν εκπαιδεύσει τις δυνάμεις τους στα σύνορα με την Ουκρανία σε τακτικές μάχης κατά των Bayraktar.

Μάλιστα φωτογραφικό υλικό που είχε δημοσιευτεί από πρόσφατη ρωσική άσκηση έδειχνε τον πίνανα σύμφωνα με τον οποίο το μάθημα προς τους Ρώσους στρατιώτες αφορούσε στην αντιμετώπιση των τουρκικών drone.

Nα θυμίσουμε πως και στην Ελλάδα έχει ανοίξει ανεπίσημα μία παρόμοια φιλολογική συζήτηση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας, Iωάννη Μάζη, η κατάρριψη ενός τουρκικού drone το οποίο έχει προβεί σε παραβίαση του ελληνικής εθνικού εναέριου χώρου, θα ήταν αρκετή για να «βάλει τα πράγματα στην θέση τους».

Όπως ανέφερε ο κ. Μάζης, μιλώντας στο Contra, από πέρσι το καλοκαίρι είχαμε τουρκικά drone και στην ηπειρωτική Ελλάδα τα οποία «έπρεπε να καταρριφθούν, διότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν σκοτώνονται πιλότοι. Είναι ένα μηχάνημα το οποίο προβαίνει σε παραβιάσεις εθνικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας».