Μίλησε ο λύκος για πρόβατα! Ξετσιπωσιά Ακάρ: Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως θύμα της επιθετικότητας μας ντυμένη με προβιά προβάτου



Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο ΥΠΑΜ Ακάρ

Είναι γνωστό  ότι το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι καλό, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται από την Άγκυρα  περαιτέρω αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος της χώρας μας με οποιοδήποτε τρόπο, από παραβιάσεις και  εικονικές αερομαχίες εντός του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), άρθρα στα τουρκικά ΜΜΕ και τηλεοπτικές εκπομπές με στόχο την χώρα μας ,  δηλώσεις απόστρατων Αξιωματικών και  συνταξιούχων διπλωματών, αλλά και δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερνογάν, με μπροστάρηδες τους ΥΠΕΣ, ΥΠΕΞ και πρωτίστως τον "δελφίνο" για τη διαδοχή του Ερντογάν στο ΑΚΡ, ΥΠΑΜ Ακάρ.

Ο τελευταίος "χτύπησε " ξανά, προβαίνοντας ξανά σε εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, δηλώνοντας τα εξής: 

«Παρά όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα της χώρας θύματος διαστρεβλώνοντας κάθε είδους γεγονότα  ντυμένη με προβιά προβάτου».

Διθύραμβοι για τον Αχμέτ Σαδίκ και ευθείες αναφορές για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»
Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, στην ομιλία του στην «Εορτή του Δρ. Sadik Ahmet  από την 75η επέτειο από τη γέννησή του» που διοργάνωσε η Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και τις συναφείς κοινότητες, στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Προεδρικού Συγκροτήματος, αναφέρθηκε  εκτενώς στον "μεγάλο υπερασπιστή του δίκαιου αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τον  Sadik Ahmet".

Στην εκδήλωση  όπου κατά τους Τούρκους  παρουσιάστηκε  το  έργο του  Σαντίκ Αχμέτ και η παρακαταθήκη  στις μελλοντικές γενιές, ο Ακάρ συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτού του πολύτιμου έργου, το οποίο περιγράφει τον αγώνα του και τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης
 
Περιγράφοντας τον Σαντίκ Αχμέτ ως «το όνομα σύμβολο και τον ατρόμητο ηγέτη της Τουρκικότητας της Δυτικής Θράκης, που έκανε τη φωνή των συμπατριωτών μας να ακουστεί στον κόσμο ενάντια στις άδικες και παράνομες ενέργειες της ελληνικής διοίκησης εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», ο Ακάρ είπε:

«Ταξίδεψε στα εδάφη που έζησε, άκουσε τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, έκανε μεγάλες προσπάθειες να βρει λύσεις σε αυτά και αφιέρωσε τη ζωή του στον σκοπό του, παρά τις δυσκολίες, τις πιέσεις, τις απειλές  που δέχτηκε.
 
Πρέπει να περπατήσουμε  στο μονοπάτι που άνοιξε ο Δρ. Sadik Ahmet. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την κληρονομιά του Dr. Sadik Ahmet, του οποίου η ζωή, η αποφασιστικότητα, το θάρρος και η αυτοθυσία ενέπνευσαν την τουρκική νεολαία και να παραδώσει αυτή την κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Πιστεύω ότι στη Δυτική Θράκη, η δίκαιη "υπόθεση" των Τούρκων θα έχει το αποτέλεσμα που της αξίζει».

Αιγαίο-Κύπρος
Εφιστώντας την προσοχή σε ορισμένα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ είπε: «Αυτά τα προβλήματα βαθαίνουν από τη λαϊκίστικη και αδιάλλακτη στάση ορισμένων Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από το διεθνές δίκαιο, αποκομμένοι από την πραγματικότητα».

Τονίζοντας τις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο με καλή πίστη, ο Ακάρ συνέχισε ως εξής:

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα της χώρας θύματος διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ντυμένη με προβιά προβάτου,  να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες καταφεύγοντας  στην ΕΕ, να δημιουργήσει μια συμμαχία μέσα στη συμμαχία δημιουργώντας μια τεχνητή απειλή και να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία, περνώντας  και κάνοντάς τα μέρος από τις σχέσεις  Τουρκίας-ΕΕ, Τουρκίας -Οι ΗΠΑ και Τουρκίας-ΝΑΤΟ. 

Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τη λογική,  τις σχέσεις καλής γειτονίας και τα ιστορικά γεγονότα σχεδόν σε  κάθε θέμα. 

Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με τη λογική και δεν έχει νομική βάση, ο ισχυρισμός της ότι έχει εναέριο χώρο 10 νμ και  χωρικά ύδατα 6νμ. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρακτική στην ιστορία, μέχρι  σήμερα  αλλά και στο διεθνές δίκαιο».

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς τουλάχιστον σε 16 από τα 23 νησιά με μη Στρατιωτικό Καθεστώς κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, ιδιαίτερα της Συνθήκης της Λωζάνης, λέγοντας:
 
 «Επιπλέον, με το να συμπεριλάβει αυτά τα νησιά σε διάφορες ασκήσεις, του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών τις χρησιμοποιεί ως εργαλείο για τις δικές τους διεκδικήσεις, προσπαθεί να τις εξαπατήσει, διεκδικεί κυριαρχία στα νησιά, τις νησίδες και τους βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με Συνθήκες, και μάλιστα βάζει κάποια από αυτά τα νησιά προς πώληση». 

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ακάρ, προσθέτοντας:

«Απαιτεί έκταση θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων για το νησί Μέις(Καστελόριζο)έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο απέχει 1950 μέτρα από την Τουρκία και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

Διεκδικεί η Ελλάδα  περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας με περισή αλαζονεία, την ώρα που η χώρα μας  είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή  στη Μεσόγειο, προσπαθώντας να φυλακίσει την Τουρκία στον Κόλπο της Αττάλειας".

Όλες αυτές οι παράνομες και παράλογες ενέργειες της Ελλάδας αποκαλύπτουν πιο ξεκάθαρα τις επεκτατικές βλέψεις της.

Η  Ελλάδα, που όταν επίσημα ιδρύθηκε το 1832 με έκταση 47.517  τετραγωνικά χιλιόμετρα,  έχει φτάσει σχεδόν 3 φορές το μέγεθός της σε 7 στάδια μέχρι σήμερα. Όλα αυτά δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, πρόκειται για ενέργειες που είναι ενάντια στο πνεύμα της γειτονίας και της συμμαχίας».

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα προβαίνει  σε «προκλητικό εξοπλισμό» με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, ο Ακάρ είπε: «Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και Διοικητές εκφράζουν ανοιχτά  την άποψη ότι αυτή η προσέγγιση είναι μια μάταιη προσπάθεια».

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει να καταργεί τα θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχονται στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης με διάφορα μέσα μέσω διεθνών συμφωνιών και αγνοεί τις αξίες της ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, ο Ακάρ έκανε τις εξής δηλώσεις:
 
"Με μια τρομακτική παράδοξη προσέγγιση, ανατρέπει εντελώς τα δεδομένα και καταφεύγει σε κάθε είδους εξαπάτηση για να δείξει την Τουρκία ως επιθετική. Εκφράζουμε με κάθε ευκαιρία ότι για να βελτιωθεί η κατάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών».

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τη λογική και  στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ακάρ είπε:

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για αυτό και απλώνουμε το χέρι φιλίας στον γείτονά μας. Η προσδοκία μας είναι οι Έλληνες ομολόγοί μας να μην προσκαλούν  τρίτες χώρες, να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και ρητορικές που μπορεί να κλιμακώσουν την ένταση, να αποφύγουν αδιάλλακτες συμπεριφορές και  να συνεργαστούν μαζί μας ειλικρινά για τη λύση όλων των προβλημάτων μας, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των παγκόσμιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων , και στέκονται σθεναρά ενάντια σε πολιτικές που αρνούνται την ταυτότητά τους».

Από τα λεγόμενα του Τούρκου ΥΠΑΜ Ακάρ, καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα :

-H Τουρκία είναι ανυποχώρητη στις θέσεις της τις οποίες προβάλλει συνεχώς συντηρώντας κλίμα έντασης

-Είναι δυσαρεστημένη από την Ελληνοαμερικανική και Ελληνογαλλική συμφωνία αλλά και τη στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ

- Απαιτείται επαγρύπνηση απο εμάς αφού ο απρόβλεπτος Ερντογάν στην απέλπιδα προσπάθειά του να μείνει στην εξουσία μπορεί να επιχειρήσει να εξωτερικεύσει την μεγάλη εσωτερική κρίση  που αντιμετωπίζει η Τουρκία, βάζοντας μας σε στρατιωτικές περιπέτειες