Λουκασένκο για Καζακστάν: «Αν η Ρωσία αποτύχει, θα μας αλέσουν στις μυλόπετρες»



Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο πιστεύει ότι η κατάσταση στο Καζακστάν είναι μια προσπάθεια επίθεσης στις μετασοβιετικές χώρες οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, προκειμένου να «πνίξουν τη Ρωσία στο αίμα», γράφει η σερβική b92.

«Θέλουν να πνίξουν τη Ρωσία στο αίμα. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: Εάν η Ρωσία αποτύχει, δεν θα ξέρουμε καν πού θα καταλήξουμε. Απλώς θα μας σκάσουν. Όπως λέω - θα μας αλέσουν στις μυλόπετρες και θα μας φτύσουν», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το RIA Novosti που επικαλείται στο Sputnik Belarus.

Θεωρεί ότι η αποστολή μονάδων στρατου του CSTO προκάλεσε, όπως είπε, «ανησυχία» στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις στο Καζακστάν.

Στο Καζακστάν, από τις 2 Ιανουαρίου, μετά την αύξηση των τιμών των καυσίμων, σημειώνονται διαδηλώσεις που έχουν κλιμακωθεί σε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις και στις οποίες περίπου χίλιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετές δεκάδες σκοτώθηκαν.

Η Λευκορωσία έστειλε δυνάμεις στο Καζακστάν ως μέρος της αποστολής του CSTO (Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας).