Πρόταση για επίδομα στα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται σε πλοία του Στόλου



Ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ πιέζουν ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο επίδομα στα στελέχη του ΠΝ τα οποία υπηρετούν σε μονάδες πρώτης γραμμής.

Αυτή η κίνηση έρχεται στο τραπέζι μόλις μήνες μετά τις υπογραφές για τα νέα πλοία του ΠΝ, τις 3 FDI HN και λίγες εβδομάδες πριν το κλείσιμο του ζητήματος των νέων κορβετών του ΠΝ.

Η κίνηση αυτή από πλευράς του Υπουργείου θεωρείται ότι θα βελτιώσει τις επανδρώσεις, αλλά και τις διαθεσιμότητες, τόσο των μελλοντικών πλοίων του ΠΝ, όσο και των υπάρχοντών πλοίων του στόλου.

Αγκάθι στην πρόταση αυτή είναι το Υπουργείο Οικονομικών που αρνείται την χορήγηση επιπλέον κονδυλίων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, τουλάχιστον για το τρέχον οικονομικό έτος, κάτι που δύναται να αλλάξει βέβαια σε βάθος 2ετίας.

Είναι γεγονός ότι το ΠΝ έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσων αφορά τα εξοπλιστικά της χώρας, πάρα όμως την κινητικότητα σε αυτό τον τομέα, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΝ απολαμβάνει την θητεία του από την ασφάλεια των εκάστοτε γραφείων και υπηρεσιών, ζήτημα πολύ σοβαρό και πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα.