Τουρκία: Σοκ! Σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει αεροπορική υπεροχή



Πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, ο Κασίν, ανέφερε ότι η αεροπορική υπεροχή έχει περάσει στην Ελλάδα.

Τουρκία: Σοκ! Σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν προκάλεσε εντύπωση στην τουρκική κοινή γνώμη αφού παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα έχει αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ο γνωστός και μη… εξαιρεταίος Μεσούτ Χακί Κασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε «ότι η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας άλλαξε μετά τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η δουλειά του τουρκικού στρατού έχει γίνει πιο δύσκολη», γράφει το nordicmonitor.com.

Πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, ο Κασίν, ανέφερε ότι η αεροπορική υπεροχή έχει περάσει στην Ελλάδα μετά την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Οι δηλώσεις του Κασίν προκάλεσαν έκπληξη, ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας, αφού ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου συχνά υποτιμά την Ελλάδα στις τουρκικές τηλεοπτικές εκπομπές

«Κοιτάξτε, εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη, δόθηκαν στην Ελλάδα τέσσερις σύγχρονες αμερικανικές φρεγάτες (σ.σ. προφανώς μιλάει για τις νέες ελληνικές κορβέτες). Η Γαλλία παρείχε επίσης τέσσερις. Τέσσερις MEKO [φρεγάτες γερμανικής κατασκευής] στο απόθεμα εκσυγχρονίζονται. Με αυτά τα 12 πολεμικά πλοία, η αμερικανοελληνική συνεργασία μας προκαλεί στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Στην Ελλάδα υπάρχουν 20 στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Βλέπουμε ότι η Τουρκία έχει δυσκολίες στην Αλεξανδρούπολη και την Κρήτη», είπε ο Κασίν στους τηλεθεατές.

Ο Κασίν επέστησε επίσης την προσοχή στο Ισραήλ «που εκπαιδεύει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας».

«Δεν είναι ακόμη σαφές τι μπορεί να κάνει η Τουρκία απέναντι σε μια επίθεση του ελληνικού στρατού, ο οποίος είναι έτοιμος να επέμβει στη Θράκη και στο Αιγαίο», είπε.

Να θυμίσουμε πως η Τουρκία δεν μπορεί να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν «έχει υποβαθμίσει σοβαρά την αεροπορία της Τουρκίας με συλλήψεις για κατασκευασμένες κατηγορίες για τρομοκρατία μετά από μια αμφιλεγόμενη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016», σημειώνεται.