Πτέραρχος Κ. Ιατρίδης: Να δώσουμε τη μάχη για την εσωτερική θωράκιση της χώρας μας-Ας μιλήσουμε για Πατρίδα!



Σήμερα η χώρα μας  καλείται  να δώσει δύο πολύ σημαντικές και ζωτικής σημασίας μάχες. Τη  μάχη για την υπεράσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας , η οποία  είναι  η υπέρτατη μάχη και επιβάλλεται να τη δώσει με αποφασιστικότητα και με κάθε κόστος απέναντι στον Τουρκικό αναθεωρητισμό   ,  και τη  μάχη για την εσωτερική θωράκιση της χώρας μας η οποία  θα αποτελέσει τον πολλαπλασιαστή ισχύος στην παραπάνω  μάχη . Και  για να κερδηθούν οι μάχες αυτές , είναι απαραίτητο να αφήσουμε τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες και να σκεφτούμε με όρους ρεαλισμού και Εθνικού συμφέροντος!

 Να ξαναμιλήσουμε για Έθνος, για Πατρίδα, για σύνορα, για  Εθνικό κράτος, για  ταυτότητα, για γλώσσα, για  κυριαρχία, για παραδόσεις , για  ήθη και έθιμα. Να σταματήσει αυτή η  σημερινή  ιδεολογική προσπάθεια της ενοχοποίησης   των αξιών αυτών . Και αυτό θα ξεκινήσει από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια , τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια. Να εξηγήσουμε στα παιδιά μας το συμβολισμό της Σημαίας μας  και τι σημαίνουν οι  9  οριζόντιες παράλληλες άσπρες και μπλέ γραμμές  και ο σταυρός !!Σήμερα αν ρωτήσεις τα παιδιά  δεν ξέρουν τι σημαίνουν όλα αυτά!!
 Και είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης γενικότερα. Η Πολιτική Ηγεσία του τόπου πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτές τις αξίες,  αν πραγματικά θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Ελλάδα και ως Έλληνες. Πρέπει  την  προπαγάνδα των εθνομηδενιστών  να την ακυρώσουμε πάραυτα!

Για το Ελληνικό  Έθνος αγωνίσθηκαν επί αιώνες οι Έλληνες. Για να ιδρύσουν το Εθνικό κράτος των Ελλήνων ,αγωνίσθηκαν οι πρόγονοι μας το 1821. Αυτοί οι γενναίοι, οι  αμόρφωτοι αλλά και οι  γνήσιοι πατριώτες , οι οποίοι πίστευαν στο τρίπτυχο πατρίδα- οικογένεια  και θρησκεία ,και  αγωνίστηκαν  « για του Χριστού την Πίστη την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία»! Και αυτή η πίστη  τους έδωσε την ψυχική δύναμη και το σθένος , αν και λιγότεροι έναντι του εχθρού( Οθωμανοί Τούρκοι) και οπλισμένοι  υποδεέστερα,  να απελευθερώσουν την Πατρίδα .

Αυτούς τους ήρωες να διδάξουμε στα παιδιά μας!!Να διδάξουμε τον ηρωισμό και το πατριωτισμό τους!! Πρέπει να τους   σεβαστούμε, γιατί  μας παρέδωσαν τα σημαντικότερα από τα αγαθά που έχουμε. Την πατρίδα μας και τη ελευθερία  μας.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα Εθνικά κράτη παραμένουν πάντοτε στο επίκεντρο των διεθνών σχέσεων. Τα Εθνικά κράτη έχουν σύνορα και έχουν υποχρέωση  να τα προστατεύσουν. Η Ελλάδα έχει καθορισμένα σύνορα και στην ξηρά και στη θάλασσα και στο αέρα, έχει δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και οφείλει επειγόντως να τα ασκήσει. Όσο δεν τα ασκούμε αποβαίνει σε βάρος μας!! Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η φοβηκότητα  τόσων ετών , λόγω του παράνομου  casus belli, μόνο προβλήματα δημιούργησε στη χώρα μας! . 

Όσο κι αν ζούμε σε  μια εποχή παγκοσμιοποίησης , καμία χώρα δεν επιθυμεί την κατάργηση των συνόρων  της, της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων  και πολύ περισσότερο η χώρα μας, όταν έχει απέναντί της  την διαρκή  απειλή της Τουρκίας,  η οποία θέλει στην ουσία  να μας κατακτήσει. Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ φίλη χώρα και αυτό να γίνει κατανοητό,  για να σταματήσουμε  να την αντιμετωπίζουμε  με στρατηγική ψυχραιμία και νηφαλιότητα!! 

Πρέπει  να διδάξουμε στα παιδιά μας τη διαχρονική ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και να καλλιεργήσουμε μέσω της Παιδείας την εθνική μας ταυτότητα .Να μιλήσουμε  στους νεότερους για Πατρίδα.  Την Πατρίδα  της ελευθερίας, των αξιών, της παιδείας, της φιλοσοφίας, της χριστιανικής αγάπης, του μεγαλείου της αντίστασης σε κάθε επιβουλή, και όχι την πατρίδα της διχόνοιας, της ισοπέδωσης των πάντων και των Εθνομηδενιστών.

Οι παρελάσεις στις εθνικές γιορτές σήμερα    αντιμετωπίζονται με ειρωνεία και  περιφρόνηση από συγκεκριμένες ομάδες, τόσο πολιτικές όσο και διανοουμένων, ενώ το να βγάζει κάποιος την σημαία στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο θεωρείται κατάλοιπο ενός εθνικιστικού παρελθόντος.
Οι Εθνικές Επέτειοι, όπως και η όλη διάρθρωση της κοινωνίας μας χρειάζεται επανεκκίνηση  προβληματισμού. Χρειάζεται  Αντίσταση και Ανάκαμψη, για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει και  για να υπερασπιστούμε ότι κινδυνεύει ! 

Είναι μια ευκαιρία μετά και την επέτειο  των 200 χρόνων από το 1821 που πέρασε , να μιλήσουμε στα παιδιά μας,  για μια Πατρίδα πιστή στις παραδόσεις της, μια Ελλάδα Χριστιανική  με ασφαλή σύνορα. Μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες!!Αυτή την Ελλάδα θέλουμε και να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού ,  για μάς , για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας!! Μια Ελλάδα ελεύθερη , δημοκρατική  που θα ενδιαφέρεται για τα παιδιά  της  και τους Έλληνες! Όχι τη σημερινή Ελλάδα την οποία έχτισαν όσοι κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι σήμερα!! ! Αυτή την Ελλάδα δεν τη θέλουμε και  δεν μας αξίζει!!

Και το ερώτημα που τίθεται  σήμερα  από τους Έλληνες πολίτες ,   μετά την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας στα σχολεία  και τον αποχρωματισμό των  ηρώων και λαμπρών γεγονότων της Ιστορίας μας ,   μετά την αφαίρεση του όρου ”Εθνικός” από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας,  χωρίς να υπάρχει  διάθεση αποκατάστασης του ολισθήματος και  με  τα μαθήματα απαιδευσίας και αφελληνισμού να συνεχίζονται  συνειδητά ή ασυνείδητα  με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας, είναι :  Τελικά που βαδίζουμε και  Τι Ελλάδα θέλουμε?

Σήμερα όσοι  μιλούν για νέο Πατριωτισμό , ευαγγελίζονται,  όσοι δεν θέλουν καθόλου Πατριωτισμό! Δεν υπάρχει νέος Πατριωτισμός, υπάρχει ο Πατριωτισμός! Αυτός ήταν πάντα Αυτός είναι και σήμερα !!

Αντιπτέραρχος (Ι) εα. Κωνσταντίνος Ιατρίδης 
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ
Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας
Αμυντικός Αναλυτής