Αίγυπτος και Γαλλία σε κοινές αεροπορικές ασκήσειςΟ εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, συνταγματάρχης Γκαρίμπ Αμπντουλχαφίζ, ανακοίνωσε ότι άρχισε κοινή αεροπορική άσκηση Αιγύπτου και Γαλλίας, η οποία θα διαρκέσει λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το Sputnik στα τουρκικά, οι αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας ξεκίνησαν άσκηση με το όνομα «Amon-22» στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Σε δήλωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η κοινή αεροπορική άσκηση που ξεκίνησαν σήμερα οι αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Αμπντουλχαφίζ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της άσκησης, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά πρακτικών εκπαιδεύσεων σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων μάχης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η άσκηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του «σχεδίου της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου για αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης και ανταλλαγή εμπειριών με τις ένοπλες δυνάμεις φίλων χωρών».