Έπεσε η Μελιτόπολη με συμφωνία στους Ρώσους-Έπεται η Μαριούπολη-Τρομερές μάχες σε όλα τα πεδία (Βίντεο)Ξεκίνησε το δεύτερο κύμα πολεμικών συγκρούσεων ενώ αυξάνονται οι απώλειες Ρώσων και Ουκρανών παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικά στρατιωτικά οχήματα κινούνται εντός της πόλεως Μελιτόπολη, δείχνοντας ότι αυτή έχει πλέον καταληφθεί, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν και για επικείμενη πτώση και της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η πόλη της Μελιτόπολης στην Ουκρανία έχει καταληφθεί ειρηνικά από τον ρωσικό στρατό καθώς η ηγεσία της πόλης συνήψε μια συμφωνία για να επιτρέψει μια ειρηνική κατοχή, αανφέρει η ισπανική εφημερίδα marca.


Εικόνες από ρωσικά άρματα μάχης και οχήματα κατακλύζουν το Διαδίκτυο.


Στις δύο αυτές πόλεις ζουν χιλιάδες Έλληνες κάτοικοι, οι οποίοι ευρίσκονται σε απόγνωση, μιας κρύβονται στα υπόγεια  τους, μη έχοντας πιθανή διέξοδο διαφυγής από την περιοχή.

Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα λεωφορείο με Έλληνες της περιοχής, ενώ είχε αποφασιστεί να  βγεί με πορεία εκτός Μαριούπολης, τελικά δεν ξεκίνησε διότι η κατάσταση κρίθηκε τρομερά επικίνδυνη  για αυτούς που θα το επιχειρούσαν.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έπεσαν στο Χαρκοβο προκαλώντας πανικό στους κατοίκους

Υπάρχουν αναφορές από το Χάρκοβο ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εμφανίστηκαν ο πρωί στον ουρανό.

Η αεραπόβαση τους πραγματοποιείται στα περίχωρα της πόλης. Την ίδια ώρα, εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Χάρκοβο.

Την ίδια ώρα, έρχονται αναφορές ότι έχουν πληγεί στρατιωτικές υποδομές στην ακτή του Αζόφ. Καταστράφηκαν αρκετές αποθήκες με πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Μαριούπολης.

Αυτή η δήλωση έγινε από εκπρόσωπο της Ουκρανικής Συνοριακής Υπηρεσίας. Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση αυτή τη στιγμή. 

 
Ενωμεταξύ, οι Ρώσοι κινούνται επίσης στις περιοχές, Chernihiv και Kharkiv, ενώ στην περιοχή Τσερκάσι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέρριψαν ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος.Ο πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Zolotonosha κοντά στο χωριό Voznesenskoye στις 25 Φεβρουαρίου, γύρω στις 08:30 πμ.

Αναφέρεται από την αστυνομία της περιοχής Τσερκάσι ότι "Αστυνομικοί και στρατιωτικό προσωπικό διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας. Ψάχνουν για έναν Ρώσο πιλότο που εκτινάχθηκε όταν συνετρίβη το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε", αναφέρει πηγή.

“Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε ύποπτα άτομα, ειδικά με τακτικές ή στρατιωτικές στολές με κόκκινα στοιχεία στα ρούχα, και πιθανώς με εμφανή τραύματα.

«Ο άνδρας μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή Zolotonoshsky και να προσπαθεί να σταματήσει τα διερχόμενα οχήματα για να φτάσει σε άλλη πόλη», προειδοποιούν οι Ουκρανοί αστυνομικοί.

Η Ρωσία ανακοίνωσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς». Μετά από αυτό, ξεκίνησε μια επίθεση στην ουκρανική υποδομή σε στρατιωτικά οχήματα με το γράμμα Ζ.

Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο των επιχειρήσεων, ενώ συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών και των σκοτωμένων αμάχων.

Τέλος μαίνονται οι επιχειρήσεις στο Κίεβο όπως αναφέραμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ενώ πριν από λίγο πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε πως μια έκρηξη στον ουρανό πάνω από το Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής συνδέεται με λανθασμένο χτύπημα της ουκρανικής αεράμυνας στο δικό της μαχητικό.