Ντόμινο! Αν ξεκινήσει πόλεμος στην Ουκρανία θα χτυπήσει Βοσνία & Σερβία-Έρχεται πολιτική εξέγερση σε ΜαυροβούνιοΠροειδοποιήσεις από τον Αλβανό ΥΠΑΜ-Μεγάλη "φωτιά" θα πιάσει αυτόματα σε Βοσνία, Σερβία, Σκόπια και Μαυροβούνιο

Ηκόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει μεταφερθεί στην βαλκανική χερσόνησο που αποτελεί μακρινό σύνορο της Ρωσίας, η οποία θα επιδιώξει να κάνει αισθητή εκεί την παρουσία της, για να αναχαιτίσει ΗΠΑ και Τουρκία που έχουν  τα δικά τους γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια

"Εφόσον ξεκινήσει πολεμική κρίση στα ρωσοουκρανικά σύνορα θα έχουμε άμεση "επέκταση” στα Βαλκάνια" (με ρήξη ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ), ανέφερε ο Αλβανός υπουργός άμυνας.

Ο Νίκο Πελέσι είπε ότι "χώρες όπως η Σερβία ή η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα μπορούσαν να «πληγούν πολιτικά και στρατιωτικά» εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Αλβανός υπουργός μίλησε σχετικά στο Euronews, εκφράζοντας μαι έντονη ανησυχία για την περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Νίκο Πελέσι δήλωσε ότι «η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσει την εσωτερική πολιτική ορισμένων χωρών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών διαδικασιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

Τα τρέχοντα και ανοιχτά ζητήματα στα Βαλκάνια, όπως το καθεστώς των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, θα μπορούσαν να επηρεαστούν άμεσα εάν συμβεί μια στρατιωτική επίθεση», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Αλβανός υπουργός Άμυνας διατύπωσε την επιφύλαξη ότι δεν θα ήθελε να σκεφτεί τις συνέπειες της «ρωσικής εισβολής» ως «μάχες μεταξύ στρατών και αντιπαράθεση μεταξύ κρατών».

«Μιλάω για τον αντίκτυπο στην εσωτερική πολιτική κατάσταση σε χώρες όπως η Σερβία, που βρίσκονται υπό την επιρροή της Ρωσίας. Έχουμε μια καυτή περιοχή όπως το βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Η Αλβανία συνδέεται με τη σύγκρουση που θα μπορούσε να συμβεί στο Κοσσυφοπέδιο, επειδή είμαστε μαζί της», τόνισε ο Πελέσι.
 
Κάθε πολεμική προετοιμασία αλλά και σύγκρουση στην Α.Ουκρανία, επηρεάζει ήδη τα Βαλκάνια, αφού η Σερβία, οι Σερβοβόσνιοι και “άλλοι” είναι σε ρήξη με Αλβανούς και Τούρκους.

Μία χώρα που δεν γνωρίζουμε ότι είναι κοντά σε εξελίξεις είναι το Μαυροβούνιο.

Ο  ηγέτης των Σέρβων του Μαυροβουνίου δήλωσε χθες: «Αν η Δύση αγνοήσει τη βούληση του λαού, θα βγούμε ξανά στους δρόμους».
 
Θα προσπαθήσουν οι εθνικιστές από το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών του Τζουκάνοβιτς να χρησιμοποιήσουν την κρίση για να επιστρέψουν στην εξουσία;

Πώς θα απαντήσουν οι σερβικές πολιτικές δυνάμεις του Μαυροβουνίου σε μια προσπάθεια επιβολής της υπαγόρευσης των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα;

Ο Μίλαν Κνέζεβιτς, ένας από τους ηγέτες του σερβικού «Δημοκρατικού Μετώπου» του Μαυροβουνίου, δήλωσε τα εξής:

"Επιχειρείται η δημιουργία μιας απάτης για «κυβέρνηση μειοψηφίας», με την οποία κάποιοι θέλουν να χαλιναγωγήσουν την σερβική Ορθόδοξη μειονότητα του Μαυροβουνίου σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα.

Αν περάσει η απάτη της Δύσης με την υποστήριξη των Ευρωπαίων αριστερών, των Γερμανών «πράσινων» και της Βιόλα φον Κράμον και δημιουργηθεί μια «κυβέρνηση μειοψηφίας», τότε η μη θεσμική απάντησή μας θα είναι απολύτως νόμιμη, αφού η απόφαση για το μέλλον του Μαυροβουνίου θα πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες του και όχι από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα της διεθνούς κοινότητας”.

Το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, και η Βουλγαρία, έχουν στο εσωτερικό τους άλυτα προβλήματα ,με μια μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν θέλουν την δύση, και αυτό όταν έρθει, η κατάλληλη ώρα, θα το δούμε μέσω εξεγέρσεων, σύμφωνα με έγκυρους δυτικούς αναλυτές, που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις. 

Σαφώς και δεν ήταν τυχαία η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε πριν μερικές ημέρες η Ρωσία κατά της Δύσης για την ύποπτη “σιωπή» στις δεδηλωμένη πρόθεση Αλβανίας και Κοσόβου να δημιουργήσουν τη «Μεγάλη Αλβανία», ενώ η ρωσική διπλωματία την κατονομάζει ως καταστροφική και αφορά “μυστική αναθεώρηση των συνόρων στην περιοχή”.

Τα Βαλκάνια ευρίσκονται στον απόηχο των εξελίξεων στην Ουκρανία, και σε πολύ ταχύ διάστημα, θα έχουμε πιθανότατα μία από τα ίδια, σε Κοσσυφοπέδιο και σερβοβοσνιακή δημοκρατία, με ΗΠΑ και Ρωσία.