ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως-Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΟυκρανίαΣυνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ σήμερα Πέμπτη (24/2) στις 10.30 π.μ.

Από το πρωί της Πέμπτης (24/2) πραγματοποιούνται συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την αποτίμηση των νέων δεδομένων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή τους στους Έλληνες υπηκόους και ομογενείς που βρίσκονται στην Ουκρανία αλλά και στο μέτωπο της ενέργειας ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών και συνεπώς καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια που αντιβαίνει σε αυτές τις αξίες. 

Και προσθέτουν πως ο αναθεωρητισμός αυτός επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: την ανάγκη να προστατευθούν οι κατακτήσεις της μεταπολεμικής περιόδου και ο επακόλουθος πολιτισμός που διαμορφώθηκε όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατών. 

Ο πολιτισμός αυτός εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στις Συνθήκες και στη διπλωματία, απορρίπτοντας τις λογικές περασμένων εποχών, όταν η βία και τα όπλα ήταν συχνά τα μέσα επίλυσης διακρατικών διαφορών.