Ν. Παναγιωτόπουλος: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται»«Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κλείνοντας τη μαραθώνια συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

«Τα Rafale θα σκεπάσουν με τα όπλα τους και τα φτερά τους όλο το Αιγαίο. Και τα νησιά εκείνα επί των οποίων η Τουρκία, με την προκλητική και αναθεωρητική στάση της, εγείρει ζητήματα αποστρατικοποίησης. Να το πω και αυτό, μια φορά και από αυτό το βήμα. Το έχω πει: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται. Είναι τέσσερις λέξεις, με πολύ ξεκάθαρο νόημα», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε ότι «και πάνω από τα νησιά, αυτά που απειλούνται- και άρα η Ελλάδα έχει νόμιμο δικαίωμα, ορισμένο από τον καταστατικό χάρτη των του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να πάρει κάθε πρόσφορο μέτρο, για την άμυνά τους,- στοιχείο της άμυνας τους είναι και η ομπρέλα που θα αναπτύξουν τα υπερσύγχρονα Rafale, με τα όπλα, τα φτερά τους και με Έλληνες χειριστές στο πιλοτήριο, με ελληνικά διακριτικά στα φτερά αυτά».

Ακολουθούμε τα προβλεπόμενα στη δομή των δυνάμεων, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις συμβάσεις που κυρώθηκαν σήμερα από τη Βουλή και σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα αν και κατά πόσον τινάζει στον αέρα τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας, η πρόσκτηση έξι επιπλέον Rafale; Και ότι κακώς ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό; Είναι αναρμόδιος ο πρωθυπουργός να κάνει μια σημαντική εξαγγελία για ένα μείζονος σημασίας εξοπλιστικό πρόγραμμα; Είναι ατόπημα αυτό; Υποθέτετε μήπως ότι δυσφορεί το ΓΕΑ διότι παίρνουμε έξι επιπλέον Rafale; Γιατί τέτοια αντίδραση για την πρόσκτηση 6 Rafale;», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και ικανές, είναι και αξιόμαχες αυτήν την ώρα. Τώρα εντατικοποιείται η ενίσχυσή τους, με νέα μέσα και την αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων τους», είπε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για τη θωράκιση της χώρας. Ο άξονας είναι διττός. Εντατικοποίηση της διπλωματικής προσπάθειας. Δεν τελείωσε η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η προσπάθεια είναι διαρκής. Συνεχίζουμε την πορεία μας. Καταγράφουμε μικρές και μεγάλες νίκες. Καλύπτουμε ανάγκες δεκαετιών. Ο δεύτερος άξονας είναι η ενίσχυση των συμμαχιών μας, που αναβαθμίζονται γιατί έχουν αμυντικό αποτύπωμα».

«Δεν ξέρω τα λέτε εσείς. Εδώ και δύο χρόνια, για μένα, η άμυνα είναι αυτοσκοπός. Είναι η εντολή που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, είναι η εντολή που εκτελώ», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που αναφέρθηκε στην προεργασία, την εντατική δουλειά των επιτελείων και της ΓΔΑE, για να τονίσει τελικά: «η ενίσχυση και η επαύξηση της συνολικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο, δυσβάσταχτο, σε δύσκολους καιρούς, οικονομικό κόστος. Έχει όμως ανυπολόγιστο εθνικό όφελος».