Ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τη μεγαλύτερη χειμερινή άσκηση κοντά στη Ρωσία



Περίπου 1.400 στρατιώτες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν φέτος στην άσκηση Winter Camp στην Εσθονία, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στο πεζικό και τα τεθωρακισμένα σε αντίξοες χειμερινές συνθήκες.

Στην ετήσια άσκηση, η οποία διήρκεσε από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022, συμμετείχαν βρετανικές, γαλλικές και εσθονικές δυνάμεις από την πολυεθνική ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στην Τάπα, μόλις 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) από τα ρωσικά σύνορα.

Ως η μεγαλύτερη χειμερινή άσκηση για την ομάδα μάχης, το Winter Camp ενσωμάτωσε ζωντανές βολές, ασκήσεις αντιαρματικών, περιπολίες πεζικού και εργασίες μηχανικής.
 
Επιδεικνύοντας χειμερινή διαλειτουργικότητα υπό τη διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Βρετανοί, Γάλλοι και Εσθονοί στρατιώτες εργάστηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο σε μια σειρά σεναρίων τεθωρακισμένων, πεζικού, σχεδιασμού, μηχανικής και πυροβολικού.

Μέλη της Ομάδας Μάχης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ενώθηκαν επίσης από στρατιώτες από τα Συντάγματα Αλεξίπτωτων και Γιορκσάιρ του Βρετανικού Στρατού, οι οποίοι έμαθαν να εκπαιδεύονται δίπλα σε πανοπλίες σε ένα χειμερινό περιβάλλον. «Από την άφιξή μας τον Σεπτέμβριο, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην αύξηση της ικανότητας της Battlegroup και στην ανάπτυξη της ολοκλήρωσης και της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο LTC Simon Worth, Διοικητής του eFP Estonia Battlegroup.

Η ενισχυμένη Ομάδα Μάχης Εμπρός Παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Εσθονία ηγείται επί του παρόντος από το Βασιλικό Σύνταγμα Αρμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Γαλλία και τη Δανία να παρέχουν δυνάμεις σε εκ περιτροπής βάση. Η Ισλανδία συμβάλλει επίσης στο eFP. Οι ομάδες μάχης eFP στη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία ηγούνται από τον Καναδά, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ αντίστοιχα και όλες οι ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ έχουν ενσωματωθεί στις ταξιαρχίες των χωρών υποδοχής για να διασφαλιστεί η μέγιστη συνοχή μεταξύ των Συμμαχικών δυνάμεων.