Ένοπλες Δυνάμεις: «Αστακοί» τα νησιά του Αιγαίου – Έλληνες κομάντο και στις πιο μικρές βραχονησίδεςΠοια αποστρατικοποίηση; Έτσι απαντά η Ελλάδα στις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας – Εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για συνεχείς ασκήσεις και μόνιμη επαγρύπνηση από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο.

Με συνεχή διπλωματική κινητικότητα, μόνιμη επαγρύπνηση σε κάθε Μονάδα της Επικράτειας, ειδικά στα σύνορα και με το ηθικό στα ύψη, η Ελλάδα απαντά στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας η οποία λόγω και έργω προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση.

Έχοντας πλέον ως πάγια τακτική την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να κάνουν τις ανόητες παραβιάσεις στο Αιγαίο, η Άγκυρα δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και αναγκάζει την Αθήνα να θέσει σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μόνιμη επωδός για τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του είναι το αίτημα για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, τα οποία προφανώς αποτελούν εμπόδιο στις αναθεωρητικές του βλέψεις. «Όσο υπάρχει απειλή από απέναντι, εμείς όχι απλά δεν αποστρατικοποιούμε τίποτα, αλλά αντιθέτως, ενισχύουμε τις δυνάμεις και παραμένουμε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα», διαμηνύουν στρατιωτικές πηγές, απαντώντας στις απαράδεκτες απαιτήσεις της γείτονος.

Προφανώς οι Τούρκοι νομίζουν πως με πρακτικές όπως η παρενόχληση διά ασυρμάτου του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά στο Ανατολικό Αιγαίο, θα μας τρομάξουν και θα μας αναγκάσουν να συζητήσουμε τη δική τους παράλογη ατζέντα. Κάθε άλλο! Οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι απλά δεν τρομοκρατούνται από τους θρασύδειλους Τούρκους, αλλά απαντούν με κάθε τρόπο... Από την άμεση απάντηση στους Τούρκους μέσω ασυρμάτου ότι το ελικόπτερο πετά εντός FIR Αθηνών και όχι σε αποστρατικοποιημένη ζώνη, μέχρι τη θωράκιση όλου του Αρχιπελάγους και τη συνεχή εξοπλιστική ενίσχυση.

Οι εικόνες των βαρύτατα οπλισμένων κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ πάνω στα ακριτικά νησάκια που επισκέφθηκε ο υφυπουργός Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αποτέλεσαν την καλύτερη απάντηση στο παραλήρημα των Τούρκων που βλέπουν ακόμα και τα πιο μικρά νησάκια του Αιγαίου να έχουν μετατραπεί σε πανίσχυρα φρούρια.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει εντολή για συνεχείς ασκήσεις σε διάφορα σενάρια τα οποία έχει καταρτήσει το ΓΕΕΘΑ, με έμφαση βεβαίως στην ανακατάληψη βραχονησίδας και στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. Από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα ατσάλινο τείχος, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα πως ακόμα και το πιο μικρό νησάκι του Ανατολικού Αιγαίο μπορεί να κρύβει… εκπλήξεις για όποιον επιχειρήσει να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια.

Επίσης, εκτός από το Αιγαίο, συνεχίζεται η εκπαίδευση και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιείται συνεκπαίδευση με άλλες χώρες. Μετά τις κοινές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με τους Γάλλους γύρω και πάνω από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaule, ήρθε η σειρά του Στρατού Ξηράς να εκπαιδευτεί μαζί με τους Αμερικανούς στη Θεσσαλία.