Σε πορεία σύγκρουσης Ινδία-Τουρκία: Άγκυρα & Ισλαμαμπάντ θεωρούν πλέον ανοιχτά την Ινδία ως «εχθρική δύναμη»!



Η Τουρκία και το Πακιστάν πραγματοποίησαν διαβουλεύσεις την Τρίτη για να επανεξετάσουν τις διμερείς σχέσεις και τους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις και η περιφερειακή ασφάλεια.

Του Αντρέα Μουντζουρούλια

Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν «διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις» στο υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sedat Onal και της πακιστανικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Sohail Mahmood.

«Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, και οι δύο πλευρές εξέτασαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων καθώς και ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις και η οικονομική συνεργασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αντάλλαξαν απόψεις «για τις συνεχιζόμενες προετοιμασίες για την 7η Σύνοδο του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLSCC) και την εφαρμογή του Στρατηγικού Οικονομικού Πλαισίου (SEF) που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών τον Φεβρουάριο του 2020», προστίθεται.

«Σημειώθηκε με ικανοποίηση ότι οι Κοινές Ομάδες Εργασίας (JWGs) στο πλαίσιο του HLSCC πραγματοποίησαν τις συνεδριάσεις τους στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το HLSCC», ανέφερε η αναοίνωση.

Ο Sohail Mahmood επιβεβαίωσε εκ νέου ότι το Πακιστάν θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι η διαρκής πρακτική δέσμευση ήταν «κλειδί για την προώθηση των κοινών στόχων ενός ειρηνικού και σταθερού Αφγανιστάν». 

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη στενή συνεργασία σε πολυμερή φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, OIC, ECO και D-8, και επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη συνεργασία σε παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», ανέφερε περαιτέρω η δήλωση.

Ο Μαχμούντ είπε ότι οι μακροχρόνιες αδελφικές σχέσεις μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Άγκυρας είναι «υποδειγματικές, χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, κοινές απόψεις και στενή συνεργασία σε όλο το φάσμα των διμερών, περιφερειακών και διεθνών θεμάτων».

Ο Sohail Mahmood ενημέρωσε επίσης την τουρκική πλευρά για τις «συνεχιζόμενες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Τζαμού και Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία και ευχαρίστησε την Άγκυρα για τη «συνεπή και βασισμένη στις αρχές υποστήριξή της» στη μακροχρόνια διαμάχη. 

Όπως βλέπουμε Τουρκία και Πακιστάν έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ινδία! Ο Ερντογάν είχε πει στο παρελθόν ότι «η Ινδία αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια χώρα όπου οι σφαγές είναι ευρέως διαδεδομένες. Ποιες σφαγές; Σφαγές μουσουλμάνων. Από ποιον; Τους Ινδουιστές!». Είναι δυνατόν να μιλάει τούρκος για σφαγές, όταν η Τουρκία είναι ο εμπνευστής των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας;  

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν. Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.     

Το Ν. Δελχί γνωρίζει τις κινήσεις της Τουρκίας και με δυο εκθέσεις τους, όπως αναφέραμε πριν λίγες ημέρες, οι μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας κατηγορούν την οικογένεια του Ερντογάν πως σε συνεργασία με τουρκικές ΜΚΟ επιχειρούν προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν το Κασμίρ!