Ισραηλινό αεροσκάφος στόχευσε ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία



Το Ισραήλ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πλήγματα στη βάση του ρωσικού στρατού.

Πριν από λίγες ώρες, ένας Σύρος στρατιωτικός παρατηρητής για το Syrian Arab Army News δημοσίευσε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο, στο εγγύς μέλλον, το Ισραήλ σχεδιάζει να χτυπήσει τη ρωσική στρατιωτική βάση. Πρόκειται, προφανώς, για μονάδα ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας που βρίσκεται στο λιμάνι της Λαττάκειας και προστατεύει αυτήν την εγκατάσταση από τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό παρατηρητή, σήμερα υπάρχει κίνδυνος χτυπημάτων σε δύο κατευθύνσεις - τη Δαμασκό και τη Λατάκεια, ενώ υποστηρίζεται ότι η επίθεση στη Λατάκεια ενδιαφέρει περισσότερο το Ισραήλ, καθώς ένα ιρανικό πλοίο έφτασε στο λιμάνι πριν από σχεδόν δύο ημέρες και έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκφόρτωσή του .

«Σήμερα το πρωί και το απόγευμα, ένα ηλεκτρονικό αεροσκάφος αναγνώρισης της 122ης Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πέταξε βόρεια της Χάιφα και οι πρωινές επιχειρήσεις στόχευσης κατευθύνθηκαν προς τη Δαμασκό και τα περίχωρά της, ενώ οι επιχειρήσεις στόχευσης κατά τη διάρκεια της ημέρας φάνηκαν να κατευθύνονται προς την πλευρά της Λατάκια» . λέει ένας αρθρογράφος για το Syrian Arab Army News.


Στις εικόνες που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι το ισραηλινό αεροσκάφος αναγνώρισης πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε δύο κύριες κατευθύνσεις - τη Δαμασκό και τα προάστια της, καθώς και τη Λαττάκεια.

Λίγο νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν είχε επισήμως προειδοποιήσει τον IDF για την ανάπτυξη ρωσικών μονάδων στη Λατάκια.