Ελληνοτουρκικά: Σε «παράκρουση» ο Ερντογάν για την αμυντική θωράκιση της ΕλλάδαςΗ συνεχόμενη ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας έχει προκαλέσει πανικό στον Ερντογάν που προβαίνει σε αδέξιες και χοντροκομμένες αποφάσεις.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία τον θέλουν «τελειωμένο» για την προεδρία στις προσεχείς εκλογές (το 2023) της χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται όλο και πιο απόμακρος από τους πολίτες της χώρας του.

Αφού απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Tüik) με αφορμή τον πληθωρισμό που έχει…ξεφύγει, ο 68χρονος ηγέτης της Τουρκίας τα έβαλε και με τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα απείλησε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αντίποινα, αν διασπείρουν περιεχόμενο που βλάπτει τις κεντρικές αξίες της χώρας, σε μια κίνηση που προφανώς αποτελεί πρόθεση για περαιτέρω λογοκρισία.

Στόχος όπως είπε ο Εντογάν είναι «να προστατευθούν τα παιδιά της χώρας από την αρνητική επιρροή ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε επιβλαβές περιεχόμενο σε όλα τα έντυπα, προφορικά και οπτικά μέσα ενημέρωσης».

Ελληνοτουρκικά: Μάζης: Ισλαμοφασιστική χώρα η Τουρκία

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Ερντογάν βαδίζει όλο και πιο πολύ στον φασισμό και τον ακραίο Ισλαμισμό, όπως τόνισε στο Mega o καθηγητής Γεωπολιτικής Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Μάζης. Ειδικότερα βλέποντας την Ελλάδα να ενισχύεται συνεχώς στρατιωτικά και συμμαχικά και ο Τούρκος πρόεδρος έχει περιέλθει σε κατάσταση… παράκρουσης βάζοντας στο μάτι ακόμη και τα ελληνικά νησιά!

«Η Τουρκία ουδέποτε έπαψε να είναι ισλαμοφασιστική χώρα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε εμείς την αξία που έχει ο ελληνικός και κυπριακός χώρος και θα πρέπει να μπούμε σε στρατηγικές που θα τονίσουν αυτή την αξία», υπογράμμισε αρχικά

Και συμπλήρωσε: «Η μουσουλμανική αδελφότητα, δρα ως ένα εργαλείο στρατολόγησης, εργαλειοποίησης και οπλοποίησης αυτών των «μαχητών» τους οποίους στέλνει σε διάφορα μέτωπα για να κάνει προβολή ισχύος στο περιβάλλον του. Αυτό θα τον οδηγούσε σε μία ιδιότυπη απομόνωση από τα εργαλεία προβολής ισχύος του»

Όσο για το ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αδυναμία προσέγγισης των γειτόνων του, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Πανεπιστημίου Αθηνών εξήγησε:

«Η Τουρκία χρειάζεται τον εμπορευματικό δίαυλο Δαρδανελίων Αιγαίου – γιατί διαφορετικά δίνει στην Ελλάδα τον έλεγχο των τριών στομίων επικοινωνίας, τα Δαρδανέλια, το Γιβραλτάρ και το Σουέζ. Ο ελληνισμός εάν σταματούσε τους καυγάδες, με τα νέα οπλικά συστήματα που έχει, ελέγχει και τα τρία στόμια της Μεσογείου. Αυτό κάνει τον Ερντογάν να κρατά τον βασικό του εχθρό τον ελληνισμό Ελλάδας και Κύπρου», τόνισε ο κ. Μάζης.