Κάτι πάει να σκάσει! Σοβαρό επεισόδιο Κοσοβάρων με Σέρβους στρατοχωροφύλακες με ανταλλαγή πυροβολισμών στα σύνοραΠαίζουν με την "φωτιά'' οι Κοσσοβάροι απέναντι στους Σέρβους στα ορεινά σύνορα των δύο πλευρών-Κάθε επεισόδιο μπορεί να μετατραπεί σε κανονική σύγκρουση

Το προηγούμενο βράδυ, κοντά στα σύνορα μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, αρκετές δεκάδες Αλβανοί  άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολίας της σερβικής αστυνομίας με αυτόματα όπλα μέχρι και πολυβόλα.

Οι Αλβανοί, αποψίλωναν  παράνομα περισσότερα από δώδεκα εκτάρια δάσους, έριξαν εκατοντάδες σφαίρες κατά της σερβικής αστυνομίας, προκαλώντας συναγερμό στη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Ραστελίτσα κοντά στην Κουρσουμλίγια. Αλβανοί επιτέθηκαν σε αστυνομικό απόσπασμα της Ενιαίας Επιχείρησης «Prokupl», της σερβικής στρατοχωροφυλακής που περιπολούσε στην περιοχή κοντά στα σύνορα.

«Υπήρχαν 40 με 50 Αλβανοί εκεί μαζί με δεκάδες άλλους που έκοβαν παράνομα δέντρα από το σερβικό έδαφος και με  τρακτέρ τα έβγαζαν από το δάσος. Όταν είδαν τους Σέρβους αστυνομικούς, άνοιξαν πυρ με πολυβόλα και αυτόματα όπλα, αλλά η σερβική αστυνομία ανταπέδωσε αμέσως τα πυρά και στη συνέχεια οι Κοσσοβάροι Αλβανοί τράπηκαν σε φυγή στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Ήταν μια πραγματική μια σφοδρή σύγκρουση», δήλωσε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Οι επιδρομές των Κοσοβάρων στα χωριά Κουρσουμλί κατά μήκος των συνόρων της Σερβίας με το Κόσσοβο συνεχίζονται από το 1999, δηλαδή από την άφιξη των διεθνών δυνάμεων κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η στρατοχωροφυλακή της Σερβίας μπορεί να εισβάλει «αθέατη» βαθιά στο έδαφος του Κοσόβου από τον Βορρά όποτε αυτή το θελήσει.

Πολλές φορές στο παρελθόν, Σέρβοι κομάντος, σε μια σαφή επίδειξη δύναμης για το τι περιμένει τους Κοσοβάρους και την ειδική δύναμη ROSU, κάνοντας χρήση ενός ορεινού δρόμου κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων, εισέρχονται μυστικά στην περιοχή.

Μάλιστα οι Σέρβοι κομάντος που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια, μπορούν να εισέλθουν με πολιτικά στην Β.Μιτρόβιτσα και στα υπόλοιπα σερβικά χωριά αναμένοντας οποιαδήποτε κίνηση των Κοσσοβάρων.

Όπως έχουμε αναφέρει, μετά την ανακήρυξη της δημιουργίας του στρατού του Κοσσυφοπεδίου, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο Βούτσιτς είχε ζητήσει από την Ανώτατη Διοίκηση του Σερβικού Στρατού να συγκροτήσει μια επίλεκτη ισχυρή δύναμη μελών των ειδικών δυνάμεων «για να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή που θα τις δοθεί τις επόμενες ώρες οι οποίες είναι κρίσιμες».
 
Αυτές οι μονάδες με μυστική εντολή του Πρόεδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα σε περιοχές κοντά του Κοσσυφοπεδίου, με σκοπό να σώσουν Σέρβους πολίτες.

Το σχέδιο, είναι παλαιό και υποχθόνιο και αφορά την ένωση όλων των περιοχών με Αλβανούς και η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, που θα υλοποιήσει τον ρόλο του «χωροφύλακα» στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Αν το επιτρέψουν με οποιοδήποτε τρόπο αυτό οι Ρώσοι, θα χάσουν την «αυλή» που έχουν στην χερσόνησό μας και θα περιοριστούν αυστηρά μέσα στα όρια των συνόρων τους. Αυτό όμως με την σειρά του θα σήμανε την αρχή του τέλους για την Μόσχα.
 
Οποιαδήποτε επεισόδιο στην περιοχή αυτή μπορεί να σημάνει άμεσα νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων μιας και η «φωτιά σιγοκαίει" στην περιοχή από το 1999 και τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν.