Έκτακτο επίδομα ενόψει Πάσχα: Ποιοι θα το λάβουν - Τα κριτήρια και το ποσό



Ευάλωτες ομάδες πολιτών αναμένεται να λάβουν οικονομική στήριξη μέσω έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα.

Με την ακρίβεια να «γονατίζει» τα νοικοκυριά όλο και περισσότερο η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Όπως αναφέρει το Mega, από την κυβέρνηση εξετάζεται να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα που θα αφορά σε ευάλωτες ομάδες.

Τέτοιες είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία. Υπάρχει ερωτηματικό ωστόσο, για το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Έκτακτο επίδομα: Τα κριτήρια
Προκειμένου να λάβει κάποιος το επίδομα, θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020, όπως αυτό προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ύψος του επιδόματος θα ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ ενώ αναμένεται να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Όσο για το πότε αυτό θα χορηγηθεί, οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι αναμένεται να καταβληθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (18-21 Απριλίου), με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.