Ρωσικά πολεμικά πλοία οπλισμένα με πυραύλους Caliber προσέγγισαν τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας



Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Μεγάλης Βρετανίας.

Το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο Vice Admiral Kulakov, το πυραυλικό καταδρομικό Marshal Ustinov, η φρεγάτα Admiral Fleet Kasatonov και ομάδα πλοίων συνοδείας εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Μεγάλης Βρετανίας. Η εμφάνιση κοντά στα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας μεγάλου αριθμού πλοίων που μεταφέρουν διάφορα είδη πυραυλικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ Caliber, σε μάλλον περίπλοκες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ανάγκασε το Λονδίνο να στέλνει πλοία και αεροσκάφη του για να συνοδεύουν συνεχώς ρωσικά πλοία.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων κινείται προς τη Μάγχη με ταχύτητα περίπου 10 κόμβων την ώρα. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο ότι ένα περιπολικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος εθεάθη στα δυτικά της Ιρλανδίας. 

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει το γεγονός ότι ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο από τις δυνάμεις υπηρεσίας θα μπορούσε επίσης να μετακινηθεί από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην περιοχή των στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτού.

Οι ρωσικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ έχουν προκαλέσει αρκετή διαμάχη στη Δύση. Συγκεκριμένα, τα δυτικά ΜΜΕ άρχισαν μάλιστα να διαχέουν στοιχεία ότι με αυτόν τον τρόπο ο ρωσικός στόλος εξασκεί χτύπημα στο ΝΑΤΟ από τη «μαύρη αυλή».