Όλα για το Κίεβο! Τι θα κρίνει το Ιζιούμ- 25η μέρα των επιχειρήσεων



ΥΠΑΜ Ουκρανίας: "Προετοιμασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για επίθεση στο Κίεβο και προσπάθειες από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής να σπάσουν τις γραμμές άμυνες μας κοντά στο Ιζιούμ"

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δημοσίευσε μια νέα έκθεση από το μέτωπο, όπου αναφέρεται ότι η ομάδα των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων συνεχίζει τις επιχειρήσεις της  στις Ανατολικές, Νοτιοανατολικές και Βορειοανατολικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας:
Στη νότια κατεύθυνση, η πρώτη γραμμή άμυνας έχει αποκατασταθεί κατά μήκος χωριστών γραμμών. Ο εχθρός αναγκάζεται να ανασυνταχθεί, να αναπτύξει πρόσθετες εφεδρείες και να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της μαχητικής ικανότητας των μονάδων.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν επιθετικές επιχειρήσεις 

Στις κατευθύνσεις Volyn και Polessky, ο εχθρός δεν διεξήγαγε ενεργές επιχειρήσεις, πραγματοποίησε αύξηση της ισχύος πυρός, της μηχανικής υποστήριξης και των συστημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης προκειμένου να προετοιμαστεί για επίθεση στο Κίεβο.

Οι επιθετικές επιχειρήσεις επίσης δεν διεξάγονται στις κατευθύνσεις Βόρεια και Slobozhansky.

Οι εχθρικές δυνάμεις βομβαρδίζουν οικισμούς της Ουκρανίας.

Στην κατεύθυνση του Izyum, ο εχθρός προσπάθησε να σπάσει τις άμυνες των στρατευμάτων μας, αλλά δεν είχε επιτυχία, οι μονάδες επίθεσης του εισβολέα στην πραγματικότητα καταστράφηκαν.

«Η διοίκηση της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ διεξάγει έρευνα εναντίον 10 στρατιωτών της 138ης  μηχανοκίνητης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων πεζικού, που συμμετείχαν στην επίθεση στο Χάρκοβο και λόγω μεγάλων απωλειών, μέρος από αυτούς αρνήθηκε να συμμετάσχει περαιτέρω στις εχθροπραξίες και υποκίνησε τους υπόλοιπους να επιστρέψουν στο σπίτι», αναφέρει το ΓΕΣ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ισχυρίζονται επίσης ότι ο επικεφαλής της 652ης ομάδας Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των ρωσικών στρατευμάτων έλαβε αυστηρή επίπληξη για κακή εργασία στη δημιουργία της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας της Χερσώνας».

Η μικρή "πρόοδος" των επιχειρήσεων από τους Ρώσους
To βρετανικό BBC σε χάρτη που ακολουθεί εμφανίζει την μικρή  ρωσική πρόοδο από το έδαφος τις τελευταίες ημέρες

https://ichef.bbci.co.uk/news/640/cpsprodpb/C2AD/production/_123773894_ukraine_control_side_by_side_map_x2640-nc.png

Η κατάσταση στο Nikolaev.
Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη νότια Ουκρανία και αποκόπουν οδικές αρτηρίες

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας  ότι  ο Πούτιν αναπροσάρμοσε την αρχική του σχεδίαση. 

Η νέα Ρωσική σχεδίαση περιλαμβάνει μια αστραπιαία προέλαση των Ρωσικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία από δύο κατευθύνσεις  ταυτόχρονα, μαζί με την κατάληψη της Μαριούπολης.

 
Η πρώτη κατεύθυνση θα είναι αυτή από Νότο προς Βορρά , με τις Ρωσικές δυνάμεις να κινούνται προς την κεντρική Ουκρανία τόσο στα ανατολικά, όσο και στα δυτικά του Δνείπερου ποταμού.

Η δεύτερη κατεύθυνση θα είναι αυτή από Ανατολή προς Δύση, με νέες Ρωσικές δυνάμεις να κινούνται περιφερειακά των πόλεων Χάρκοβο και Σούμι, οι οποίες πολιορκούνται από άλλες ρωσικές δυνάμεις,  με σκοπό την συνένωση τους με τις δυνάμεις του νότου.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν οι Ρώσοι να περικυκλώσουν πλήρως όλες τις Ουκρανικές Δυνάμεις που μάχονται ανατολικά του Δνείπερου ποταμού.

Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα ο Πούτιν να εμφανιστεί στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και Διεθνώς ως νικητής, επιβάλλοντας τους όρους του στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αφού θα έχει θέσει υπό ομηρία ή καταστροφή μεγάλο μέρος του Ουκρανικού στρατού.

Τέλος η σημασία του Κιέβου είναι προφανής, όπου η Ρωσία αγωνίζεται να περικυκλώσει την πόλη. Εντούτοις προς Βορρά οι ρωσικές δυνάμεις συγκρατούνται από τις Ουκρανικές στην περιοχή Bucha/Irpin , ενώ έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν ωστόσο  να προωθήσουν τεθωρακισμένους σχηματισμούς στο Brovary, στα ανατολικά του Κιέβου, χωρίς περαιτέρω προχώρηση

Δεν είναι σαφές εάν ή πότε η Ρωσία θα μπορέσει πραγματικά να περικυκλώσει το Κίεβο, αφού η κατεύθυνση από το Νότο της Ουκρανικής πρωτεύουσας εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή, γεγονός που επιτρέπει τον ανεφοδιασμό της πόλης και των μαχητών της με τρόφιμα, καύσιμα, πυρομαχικά, αλλά και με άλλες δυνάμεις.