Το Πακιστάν θα αγοράσει τα τουρκικά Akinci – Άγκυρα & Ισλαμαμπάντ έρχονται πιο κοντά!Τουρκία και Πακιστάν έρχονται πλέον πιο κοντά, κάτι που θα πρέπει να θέσει σε συναγερμό την Ελλάδα. Σύμφωνα με πακιστανικό ΜΜΕ, το οποίο συνεργάζεται με το πακιστανικό ΥΠΑΜ, η πακιστανική αεροπορία θα αποκτήσει τα drones Akinci, ενώ η Τουρκία θα παραχωρήσει στο Ισλαμαμπάντ άδεια για να τα κατασκευάζει στο Πακιστάν!

Μάλιστα χθες, όπως αποκάλυψε το Directus.gr, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Πακιστάν, σε βίντεο που ανέβασε, αποκάλυψε το μαχητικό που θα αναπτύξει από κοινού με την Τουρκία. 

Το Akinci, κατασκευάστηκε από την ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar – η οποία ανήκει στον γαμπρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Selçuk Bayraktar.

Οι Πακιστανοί μάλιστα αναφέρουν, πως ”το Akinci θα τους παρέχει δυνατότητες βαθιάς κρούσης”!

Το Akinci, το οποίο στα τουρκικά σημαίνει «επιδρομέας», είναι πιο προηγμένο από το εμβληματικό τουρκικό Bayraktar TB2, μπορεί να πετάξει ψηλότερα και να παραμείνει στον αέρα περισσότερο, καθώς και να μεταφέρει περισσότερους πυραύλους, επίσης κατασκευασμένους στην Τουρκία από την εταιρεία Roketsan.

Χθες όπως ανέφερε το Directus.gr, η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν (PAF) εισήγαγε επίσημα τα μαχητικά αεροσκάφη J-10C στον στόλο της κατά τη διάρκεια τελετής στην αεροπορική βάση Kamra.

Ο Πρωθυπουργός Imran Khan, ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού Στρατηγός Qamar Javed Bajwa, ο Αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας, Στρατάρχης Zaheer Ahmad Babar, ο Αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου Amjad Khan Niazi, ο διοικητής του σώματος Peshawar, αντιστράτηγος Faiz Hameed καθώς και ανώτεροι ομοσπονδιακοί υπουργοί παρευρέθηκαν στην τελετή.

Ο άξονας Τουρκίας-Κίνας-Πακιστάν αιτία ανησυχίας για την Ελλάδα

Μην ξεχνάμε, πως πριν λίγες εβδομάδες, Bayraktar TB2 έφθασαν στο Πακιστάν! Το Πακιστάν έχει παραγγείλει 6 μονάδες σε πρώτο στάδιο. Ινδοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι οι αυξανόμενοι δεσμοί Τουρκίας-Πακιστάν αποτελούν θέμα ανησυχίας.

Τουρκία και Πακιστάν διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει μια παραδοσιακή καλή σχέση με το Πακιστάν. Ουσιαστικά, η Τουρκία βλέπει το Πακιστάν ως έναν στρατηγικό σύμμαχο αλλά και έναν δυνητικό συνεργάτη στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων. Την ίδια στιγμή το Πακιστάν έχει επίσης μια καλή σχέση με την Κίνα. Ειδικά, ως προς την αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με το Πακιστάν, έχουν υπάρξει ξανά το τελευταίο διάστημα συνομιλίες ανάμεσα σε αξιωματούχους.

Προφανώς και η Τουρκία θα ήθελε να μπορούσε και αυτή να εκμεταλλευτεί μέρος της προηγμένης τεχνολογίας που η Κίνα προσφέρει στο Πακιστάν, ιδίως από τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της αμυντικής της βιομηχανίας που είναι μια κρίσιμη διάσταση της προσπάθειάς της να αποκτήσει ρόλο περιφερειακής δύναμης.