Πετά εκ νέου το «μπαλάκι» στις ΗΠΑ η Πολωνία: «Το ΝΑΤΟ να στείλει ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία»!



Τι δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Β.Ζελένσκι ο Πολωνός αντιπρόεδρος

Ο αντιπρόεδρος της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι πέταξε εκ νέου το «μπαλάκι» στις ΗΠΑ, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, πρότεινε την ένοπλη αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των ηγεσιών Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβενίας με τον Ζελένσκι, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί διεθνής «ειρηνευτική δύναμη» στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, αν όχι μιας ευρύτερης διεθνούς συμμαχίας, η οποία θα είναι σε θέση να αμυνθεί και να επιχειρήσει στο έδαφος της Ουκρανίας», υποστήριξε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας.

«Η αποστολή αυτή δεν μπορεί να είναι άοπλη», επέμεινε ο κ. Κατσίσνκι, λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Πολωνία ρίχνει «βόμβα», καθώς προσφάτως είχε προτείνει στις ΗΠΑ να πάρουν όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που κατέχει.

Μια πρόταση που όμως δεν έγινε δεκτή από τις ΗΠΑ, διότι δεν ήταν «βιώσιμη».