Η Ουκρανία προτρέπει την Ελλάδα να διακόψει τη συνεργασία με τη Ρωσία και να κλείσει τα λιμάνια τηςΗ Ουκρανία απηύθυνε έκκληση στην Ελλάδα να κλείσει τα λιμάνια της για ρωσικά πλοία και να σταματήσει να συνεργάζεται με ρωσικές εταιρείες για να εντείνει την πίεση στη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

«Ζητήσαμε ιδιαίτερα από τους Έλληνες να κλείσουν τα λιμάνια τους στα ρωσικά πλοία, να σταματήσουν να συνεργάζονται με τη Μόσχα και να μην στείλουν τα πλοία τους στη Ρωσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ουκρανός πρέσβης στη Ρωσία Σεργκέι Σουτένκο.
 
Οι νέες συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για το καθεστώς της Ουκρανίας εκτός του ΝΑΤΟ πυροδότησε μέτριες ελπίδες σήμερα ότι, μετά από τρεις εβδομάδες ένοπλης σύγκρουσης, θα μπορούσε να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ηγέτη ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

International media