Οι Γάλλοι προειδοποιούν την Ελλάδα για τον ρόλο των τουρκικών dronesΣύμφωνα με τους Γάλλους, στις ουκρανικές δυνάμεις «επιχειρούν με επιτυχία περίπου τριάντα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Βayraktar: Οι Γάλλοι προειδοποιούν έμμεσα την Ελλάδα για τον ρόλο των τουρκικών drones και το πώς χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις.

«Αν υπάρχει ένα κομμάτι του εξοπλισμού που δίνει πλήρη ικανοποίηση στις ουκρανικές δυνάμεις σε αυτή τη σύγκρουση, τουλάχιστον στη δημόσια σκηνή, είναι το τουρκικής κατασκευής ελαφρύ μαχητικό drone TB2 Bayraktar», σημειώνει το έγκυρο γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defence.fr.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, στις ουκρανικές δυνάμεις «επιχειρούν με επιτυχία περίπου τριάντα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία και χτυπούν «τις διευρυμένες ρωσικές γραμμές υλικοτεχνικής υποστήριξης, ακριβώς μπροστά στην αντιαεροπορική άμυνα και τα εχθρικά μαχητικά».

Όπως τονίζεται, φαίνεται ότι, «λόγω του μικρού τους μεγέθους και της χαμηλής ταχύτητάς τους, τα TB2 καταφέρνουν να περάσουν μέσα από το δίκτυο ανίχνευσης μεγάλης και μεσαίας εμβέλειας που έχουν δημιουργήσει οι Ρώσοι» με αποτέλεσμα να πλήττουν τις ρωσικές νηοπομπές επιμελητείας, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και τα τρένα που μεταφέρουν καύσιμα.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται, τα μισά ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που καταστράφηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες των μαχών στην Ουκρανία ήταν ακινητοποιημένα λόγω ελλείψεις καυσίμων.

Πλέον οι Γάλλοι του meta-defence.fr σημειώνουν πως οι Ρώσοι στέλνουν «ενεργές αντιαεροπορικές συνοδούς που κινούνται γύρω από νηοπομπές επιμελητείας», για να τις προστατεύουν από τα τουρκικά Bayraktar, αλλά «μόνο το σύστημα TOR (σ.σ. που έχει και η Ελλάδα) είναι πραγματικά ικανό να εκτελέσει τέτοιες αποστολές».

«Το τουρκικό drone έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης της χώρας με τον ίδιο τρόπο όπως ο Πρόεδρος Zelensky ή το μυθολογικό “Ghost of Kyiv”», καταλήγει η ανάλυση για τον ρόλο των τουρκικών drone στην Ουκρανία.