Τρομοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουν επιθέσεις κατά της Ινδίας – Καλούν σε ”Τζιχάντ” – Κύμα επιθέσεων ετοιμάζει η πακιστανική ISI

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με νεοσύλλεκτου να ορκίζονται στον ”Χαλίφη” Τζιχάντ κατά της Ινδίας.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε ένα πρόσφατο βίντεο ισχυρίστηκε ότι θα πραγματοποιήσει επιθέσεις σε τρεις πριφερειακές ενότητες της Ινδίας. Το βίντεο διάρκειας 4 λεπτών κυκλοφόρησε από την ISHP (Ισλαμική Πολιτεία Hind Province).

Το βίντεο κυκλοφόρησε στην κρυπτογραφημένη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram στη 1 το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι 3 διαφορετικές ομάδες μαχητών του ΙΚ υποσχέθηκαν τζιχάντ στην Ινδία στο όνομα του χαλίφη του ΙΚ.

Οι μαχητές έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και τα μάτια τους θολά, για να ξεγελάσουν τις υπηρεσίες πληροφοριών. Το Ισλαμικό Κράτος άλλαξε επίσης τον τόνο των ατόμων που μιλούν στο βίντεο για να αποτρέψει την παρακολούθηση.

Στο βίντεο, ο τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους Abu Turab Al Hindi, λέει ότι πολλά αγόρια έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στην Ινδία.

Νωρίτερα, η τρομοκρατική οργάνωση είχε διαλυθεί λόγω της ταχείας δράσης της ΝΙΑ. Η NIA (Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ινδίας), συνέλαβαν περισσότερα από 20 άτομα τα τελευταία 2 χρόνια, αποτυγχάνοντας έτσι τα σχέδιά τους.

Εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο, που έκαναν ανάλυση του βίντεο, υποστηρίζουν ότι το βίντεο φαίνεται να έχει γυριστεί στο Κασμίρ, ενώ το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο Telegram από το Πακιστάν.

Άνθρωποι από άλλες πολιτείες που ζουν στο Τζαμού και Κασμίρ έγιναν στόχος. Μετά από αυτές τις δολοφονίες, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη δημοσιεύοντας ένα βίντεο. Όλες οι δολοφονίες έγιναν με φορητά όπλα.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν ISI εκτελεί τρομοκρατικές ενέργειες στην Ινδία υπό το ένδυμα του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πακιστάν και η υπηρεσία πληροφοριών του ISI, η οποία έχει γίνει διαβόητη για την υποδοχή και την ανατροφή τρομοκρατών — εργάζεται για τη διάδοση του τρόμου στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου του Τζαμού και του Κασμίρ, εγκαινιάζοντας νέες τρομοκρατικές οργανώσεις με διαφορετικά ονόματα.

Στο παρελθόν, νέες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και το TRF πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κασμίρ. Οι ινδικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η ISI του Πακιστάν βρίσκεται πίσω από αυτή την κίνηση.

Είναι η τακτική τους κίνηση να βρουν νέους τρομοκράτες και τοπικές μονάδες για να μεταφέρουν μαχητικές δυνάμεις στην Κοιλάδα, έτσι ώστε κανείς να μην υποψιαστεί το ISIS. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ινδίας παρακολουθούν στενά αυτό το βίντεο.