”Επανάσταση”: Oι BrahMos θα χτυπάνε στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων – Ο ”φονιάς” που μπορεί να εξοπλίσει τα ελληνικά Rafale



Η Ινδία αναπτύσσει μια νέα αεροπορική έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου Brahmos που θα είναι σε θέση να χτυπήσει εχθρικούς στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος νωρίτερα είχε την ικανότητα να πλήξει στόχους σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων μετά την απελευθέρωση από ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-30MKI.

«Το βεληνεκές του πυραύλου Brahmos έχει ήδη αυξηθεί, ο πύραυλος μπορεί να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση και μπορεί να πλήξει στόχους στα 800 km και άνω», ανέφεραν πηγές.

Η ινδική Πολεμική Αεροπορία έχει εξοπλίσει περίπου 40 από τα μαχητικά αεροσκάφη της Su-30 με πυραύλους BrahMos που μπορούν να προκαλέσουν βαριές καταστροφές σε εχθρικά στρατόπεδα.

Η ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) είχε φέρει αυτά τα αεροπλάνα στον βόρειο τομέα από την έδρα τους στο Thanjavur κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της σύγκρουσης με την Κίνα.

Η Ελλάδα αγόρασε Rafale τα οποία θα μπορούσαν επίσης να εξοπλιστούν με BrahMos

Άνθρωποι που έχουν γνώση των γεωπολιτικών, με τους οποίους μίλησε το Directus.gr, μας ανέφεραν πως οι ΗΠΑ, λόγω γεωπολιτικών στρατηγικών επιλογών τους δεν θα αρνηθούν να πάρει η Ελλάδα το συγκεκριμένο σύστημα, εξαιτίας της προβληματικής σχέσης της Ινδίας με την Κίνα (σ.σ. εχθρού των ΗΠΑ), και ενώ το Πεκίνο όλο και έρχεται πιο κοντά στην Τουρκία.

Ο πύραυλος BrahMos θα ήταν ένα τρομερό όπλο στα νέα γαλλικά μας αεροσκάφη, που θα προκαλούσε πανικό στην Άγκυρα σε συνδυασμό με την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων.

Το απόλυτο game changer των ενόπλων συρράξεων του μέλλοντος, είναι δίχως αμφιβολία τα πολυηχητικά όπλα. Τυχόν αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας, θα μπορούσε θεωρητικά να μας προσφέρει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα.