«Χρυσές δουλειές» για την γερμανική Rheinmetall λόγω ΟυκρανίαςΗ γερμανική εταιρεία όπλων Rheinmetall ανέφερε πως αναμένει οι πωλήσεις της να αυξηθούν κατά 15 έως 20 τοις εκατό φέτος λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.

«Χρυσές δουλειές» δηλαδή.

Η Rheinmetall ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο έτος και τις προσδοκίες της για φέτος.

Αντίστοιχα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του γερμανικού κατασκευαστή όπλων αυξήθηκαν κατά 4,7 τοις εκατό πέρυσι, φτάνοντας τα 5 δισ. 658 εκατ. ευρώ.

Αυξάνοντας τα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) κατά 33 τοις εκατό στα 594 εκατ. ευρώ, η εταιρεία αύξησε την πληρωμή μερίσματος στους μετόχους από 2 ευρώ σε 3,30 ευρώ ανά μετοχή.

Μοιράζοντας τις προσδοκίες της για φέτος, η εταιρεία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 15 έως 20 τοις εκατό οργανικά. Αναφέρθηκε ότι οι συνολικές εντολές υπολοίπου της Rheinmetall ήταν σε επίπεδα ρεκόρ με 24,5 δισ. ευρώ.

Εκτός από πυρομαχικά, η Rheinmetall παράγει τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς, πυροβόλα και αντιαεροπορικά συστήματα.

Ενώ πολλές χώρες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους λόγω του πολέμου της Ρωσίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr).

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Rheinmetall κορυφώθηκαν στα 164,10 ευρώ, κερδίζοντας περισσότερο από 60 τοις εκατό από τον Ρωσο- Ουκρανικό πόλεμο. 

Είναι σαφές, κάποιοι χάνουν αλλά κάποιοι άλλοι κερδίζουν από έναν πόλεμο...